Kokos342
Naopak, přidává, nech ho alespoň doběhnout prosimtě s tím načasováním to bude složitější, modely se rozchází v řádu hodin
Diskuse o počasí Výrazné ochlazení a sněžení od 6.2.2021
Tak nejnovější ICON, ECMWF i GFS ubrali zhruba z 25 cm někam k 15 cm na úkor deště. To se mi teda moc nezamlouvá. Během dnešní noci a zítřejšího den nakonec nasněží nejvíce sněhu. Ale tak bylo to těsné ta hrana. Stačí 20 km na sever a bude to úplně jiný svět. Takže rozhodně nebudu říkat, že je to fiasko nebo zklamání. Spíš mi vadí to riziko ledovky během pondělního dne, která potom zůstane bůhvi do kdy. Ale tak patřím na Moravu, takže je vtom alespoň nenechám samotné v boji s tou ledovkou. Jsem zvědav, jak se to teda bude řešit v dopravě, v energetice. To bude trojitý úder nejdřív ledová kalamita, potom sněhová a nakonec tuhé mrazy. Modely tam stále hází na některé dny mrazy v noci pod - 20 C a ve dne - 15 C. Ale spíše díky zataženu a sněžení bude mezi - 10 až -17 C. Otázka je, jestli nepřijdou v tom dalším týdnu ještě silnější mrazy až se nad nás dostane TV a vyjasní se. Ještě k aktuální situaci celkem solidně se rozesněžilo. Aktuální teplota je - 4 C.
EDIT :23:28 Tak nový GFS tam napálil pěkný mráz teda.
Kokos342
10cm máme v pondělí jistých.
Ondra83
Pro většinu zdejších splněný sen.
Ondris
No mám místní předpověď maluje, tedy In-Počasí asi 6cm za noc, se mrkni pak.. Aladin maloval večer srážky až ráno, ale přišly v noci, ráno to tak nechal, takže maloval sněžení i když nic nebylo, a až výstup v poledne to měl částečně správně.
Tak doufám, že ráno bude těch 6cm ležet.
Ondris
No v porovnání s Prahou slabota, jsme na nějakých 3, 4cm. Zas na druhou stranu pokud vyjde můj favorit aladin tak mě asi bude jedno, ze tu bude o dva centimetry méně ?. Tahle situace je jak dělaná pro Prahu a okolí, tak musíme doufat ze to vyjde. I kdyby tu vyšla polovina toho co maluje Aladin tak bychom v součtu s dneškem byli minimálně na 15cm ❄️
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.