Mike11
Kdyby GEM přestřelil jen o 5°C, i tak by to byl mazec.
Někam se ten studenej vzduch ze střední Sibiře holt musí vrtnout.
Diskuse o počasí Výrazné ochlazení a sněžení od 6.2.2021
Nevím, ale zatím to vypadá docela na propadák. Pokles teploty se zastavil a je nad nulou. Jsme v tyrkysové až zelené barvě na radaru, ale jen lehonce sněží. Je jen trochu poprášeno na trávě. A dle radaru už srážky jednak stoupají k SV nad Německo, a také už jich moc nezbývá. Tedy opravdu netuším, kde modely braly ty srážky na SZ a to sněžení už vůbec ne. Nevím, co by se muselo stát, aby se předpověď naplnila.
MichalS36
Srážky by nám tu měly postupně zesilovat jak se rozhraní posune (ale zároveň i zeslábne) do Polska. Zajímavější bude zítřek a pondělí U nás to v noci dalo 2 cm, dnes je to jen drobné sněžení takže max 1cm. Od včerejška jsme ale pořád pod nulou, tak se to na starém sněhu dobře drží. Alespoň přestaly klouzat zledovatělé cesty, kde už to byl čistý led, když nový mokrý sníh k ledu pěkně přimrznul.
Hrádečák
No pozor, sawn1 se mi tady kolikrát divil, že bude vůbec větší zima, že indexy AO a NAO nemají na počasí u nás tak výrazný vliv, ale nakonec ve spolupráci s indexem QBO nám přinesly normálnější zimu.. Swan1 není zimofil, není...
Jinak v Brně vrchol zimy.
Ne v pohode, ja jsem v klidu a uzivam si tady vase hltani kazdeho vystupu, co kdo zverejni na chmu. Koho pomluvime, jak tu bude vykrivovat kazdych 0,5stupnu niz, vykrikovat jak snezi, jaky je to propadak. Jak bude -30°C a jak to ochromi celou zem. Ja jsem byl napaden, jaky jsem debil, ze v Ostrave -15°C (-20°C) uz bylo a banda tu plakala jak u nich ne no. Ja si to uzivam kluci.
Vidim, ze uz tu zacina fajne napadani. Kdo co rekl. je treba si udelat popcorn.
Kokos342
Hmm to není nic, to já beru poprašek až když je komplet bílo
Aidamko
U vás taky padá, však na jihu mělo pršet nebo ne i když u nás taky celý den srážky v pevném skupenství, ale je to velmi slabounké sněžení, a je skoro 1°C takže ani slabý poprašek, jinak první mrznoucí srážky už čekám večer, zítra pak bude ledová jízda
U nás na jih od Prahy sněžilo pouze chvíli, ke konci se vytvořil poprašek, který vzápětí slezl. Teď naskočily další srážky, ze kterých začalo sněžit a i přes nižší intenzitu se začíná chytat. Aktuálně +0,3, při téhle situaci je každá desetina znát
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.