Dnes po ranu jedu trasu Rožmitál p. Třemšínem-Březnice-Kocelovice (stanice ČHMÚ) -Lnáře.. Vse stredni polohy kolem 500mnm. Tahle stredocesko-jihočeska oblast je na tom navzdory obleve stale skvele se snehem. Je ho tu nejakych 15-20cm.. Teplota -1stC.. Konec hlášení.
Hlásím slabší mráz (-2,5°C), skoro jasno, mlhavo a prakticky bezvětří. Ale je to jen otázka času, kdy se rozfouká vítr. Dnešní maxima ve středu Čech už jsou na leden opravdu nechutná, jak na začátku dubna.
F4 To se máte hned bych si to s vámi prohodil tady bylo nad 0 víceméně celou noc, teď to stoupá ke 2 stupňům sníh dál taje no, už to je takový ten rozbředlý, špinavý sníh a dost ho ubylo už nenaměřím větší číslo než 17.. Těším se na nový sníh, ale vypadá to že už tuto zimu nic pořádného nedostanem
Prijizdim uz k domovu na JZ.. Co tu delaji teploty je neuveritelny.. Na priblizne 15 km useku cesty se teplota vyhoupla z -0,5stC na +7stC!!! Mame tu po destove prehance, +7st C, Rabí u Sušice...Pošumaví...
Tady na Mělnicku, když svítí a zpívají ptáci visí ve vzduchu dokonalá jarní atmosféra, mě už zima nic neříká a nemůžu se dočkat na pravé jaro.
Mě by se zima líbila se sněhem a mrazy, ale bohužel tady je to od začátku do konce opravdu ošklivá pseudozima na blátě... jedna z nejhorších v historii... Momentálně mi jaro dává největší smysl... škoda, že je pořád ještě leden...
Tutugon swan1 U nás se pořád držíme "zuby, nehty" kolem té nuly nebo lehce pod ní. Aktuálně zataženo a -0.2°C. Podle dnešního měření nám sníh od včerejška kupodivu i neubyl. Což minimálně na zemi můžu potvrdit...na vyvýšených místech jako jsou sloupky u baráku nebo stromy/keře, stůl co mám na zahradě, tak na těhle místech za posledních 24h ubyly cca 2cm maximálně. Sníh už je opravdu dost přemrzlý a hrubý, tedy pokud do toho nezaprší, nebude foukat silný vítr se sluncem tak ještě může hodně vydržet. Pokrývka tedy aktuálně stále 24-28cm, ty 4cm v Hubenově kousek od nás jsou nesmysl...včera jsem jel do Brna a i když jsem se vracel až večer, tak pořád tam je minimálně 15-20cm odhadem. Ta stanice jak je u pole, tak je vidět, že tam je sníh trochu od větru vyfoukanej.
V Brně lokální rozdíly +- 6 stupňů, docela dost rozdíl hlavně východ (teplo) - západ (mráz). A kde bylo pod Pálavou předevčírem +12, je teď -1. Ty teploty chodí hooodně zvláštně.
swan1 Jen potvrzuji od nás z Blatné, asi máme poměrně štěstí, ale sníh tu taje jen velmi pozvolně, včera ráno -7°C, přes den jen +3, dnes ráno -4, teď už +2, ale začíná se zatahovat. Na zahradě nějakých 10 cm
Aktuální foto z dneška 10:15h, nyní už vysvitlo slunce a teplota skočila na +2.5°C, nicméně podle satelitu asi nebude celý den čistě slunečno, spíše polojasno. Sněhu kolem 25cm...
Prady Jo, pěkné, zima jak vyšitá, tady předjaří, momentálně jsme na +11,2, a to mělo být max.+9, slunce od rána, osychají už i cesty, zem se prohřívá, nic moc, teda.
Předpovědi teplot jsou hodně podhodnocené, tady v Polabí je aktuálně největší teplo z republiky, už jsme na +12°C a fouká celkem vítr od jihu, úplně vymeteno a bude tu snad +15°C, opravdu extrém... venku už lítají včely a vosy...
palma Jako oproti loňsku to je určitě nebe a dudy, na druhou stranu na zdejší poměry to pořád není nic zvláštního ...Jak už jsem psal, uvítal bych aspoň 2cm nového sněhu při tom ochlazení, aby se to pěkně začistilo a opticky vypadalo "nově".
aura33 Tak u nás se už taky přitápí pod kotlem, kouknu na teploměr a 6°C a v Nové Cerekvi kousek od nás je +10.8 to je neskutečný, slunko to zahřívá rychle... sníh je firn tak moc netaje