Diskuse o počasí Obleva od 20.1.2021
igor127
No, když navíc přičteme, že ty studené vpády má na svědomí situace s vortexem, jsem náramně zvědav na další zimy, kdy asi k rozpadu nedojde a navíc nebude těsně po slunečním minimu... Tohle zatím není zima... zdejší letošní zimy max minimum -6.. to je někdy i v květnu na zmrzlý..
palma
Hned bych všechny stromy a keře postříkal mixem Sulky-K, fungicidem a vápnem, ale není na to tady dostatečně teplo, mělo by být nad +6+7, nejlépe pár dní za sebou a bez větru, tady se naopak ochlazuje až někam k +3, v noci budou pořád mrazy a přes den ty +2+3 jsou na postřik málo, to sotva rozmrzne, tady je to nesplnitelný a přitom po loňské vlhkosti nutný úkol, i proto vzhlížím s nadějí k oteplení.
Tak tady po snehu ani pamatky uz,venku leje a je +7stupnu.Jsem zvedavej na to trvale snezeni zitra v byskydech..jinak co se tyce obecne zim,tak se snehem se v nizinach a i strednich polohach muzeme rozloucit, budeme radi kdyz aspon na horach ho trochu budeme mit, holt globalbi oteplovani nezastavis a zacina se projevovat cim dal vice.
No výrazná obleva dneškem končí, na začátku týdne (do pravděpodobného přechodu čtvrteční teplé fronty) bude odpoledne kolem 0 a v noci slabě mrznout. Žádná hitparáda, když by měly být normálně celodenní mrazy dejme tomu -7 minima a -1 až -2 maxima ale aspoň to. Ledových dnů teda od začátku astronomické zimy moc nebylo (u mě 3 a všechny v lednu). Aspoň že 2x bylo -11, to jsou nejnižší minima za poslední 2 roky (naposledy bylo -11 19.1.2019).
0.8°C , aspoň že už tak, ale škoda tý oblevy v posledních hodinách ?
Kéžby napadly aspoň 2 čísla a zakryly tu špínu kolem co vylezla na roztávajícím sněhu... Osobně bych řekl, že za posledních 24h jsme možná přišli i o 8-10cm přemrzlého firnu. Ono by těch 5 stupňů ani nevadilo, ale ten vichr byl jak fén...
Prady
Přes noc to bylo drsný no , ještě včera u nás byla sovislá pokrývka 10 cm. Tak jsem myslel že to vydrží a přimrzne a pak na to nasněží. Ale přes noc ubylo skoro vše , ted je tu nesovislá pokrývka od 0-5 cm jak kde. Potok se rozvodnil jak blázen .
Tak snad nám to zítra dá aspon 5 cm. Jinak Leden docela dobrý , sněhová pokrývka skoro 20 dni, a 15 ledových dní v řadě. Uvidíme co pak přinese Únor. Jinak tahle zima prosinec katastrofa . Leden tak průměr.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.