Teď je v Čelákovicích 12°C a kolem druhé čekám klidně 14°C i víc, lednové teploty... Zato Prostějov jen 4°C, což mě překvapuje. Přidám graf, jak to letí vzhůru.
Tak dnes už je to pro sníh tvrdá rána, než se naději 1 cm je pryč úplně to sálá jak někdy v dubnu a je 9 stupňů, celkem nečekaně, ať už se ochladí prosím, něco zbyde to je jasné přece do zítřka neroztaje všechno
Yurri No mě by fakt zajímalo, odkud to teplo fouká, protože je teplo na východě i na západě republiky, ale prostředek je takový nijaký. V Brně jsme na nějaké hranici, je tu asi 7 stupňů na JV Brna, ale Žabovřesky na stráni nad Svratkou jen +3. A tam pod Pálavou je jen kolem 1 stupně, předevčírem tam bylo 12. To je celý nějaký zprasený.
Jsme na 6°C, stále bezvětří a skoro zataženo frontální oblačností. Zbytky nesouvislé pokrývka stále zůstávají na zemi. Ale ten střed Čech je tedy doslova pekelný. Jak říkám, jako na začátku dubna.
Dneska nejtepleji v Praze, ve středních Čechách a na JM. Tam dole až +12. Zítra bude podobně teplo pouze na JM a hlavně ráno. Jinak předběžná odchylka pro leden je nejvyšší na JM, ale vzhledem k tomu, že zde v lednu bylo několikrát i přes +12, tak se nic jiného nedá čekat. Tak jsem zvědav co dál, i srážek je fakt málo.
ludvicek Teplo je spíš vejš od JZ no, dole je lednička a sníh nám teď to slavné slunce přeci jen odráží narozdíl od nížin a večer znovu deka a mráz, odtaje to více až zítra s větrem, ale v noci na neděli snad poprašek dáme, všude kydačky a tady zase nic. Příští týden se sněhem stejně konečná, od ST profuk.
Krásný den, úplné jaro, škoda, že to zítra skončí... ale pro přírodu určitě lépe Jsem zvědav, jak vyjdou optimistické předpovědi lidí z české Sibiře a Vysočiny s tím, že nic moc neodtaje; já myslím, že to dostane solidní zásah
Tak obleva se již u nás projevila na plno +7 stupňů fouká čerství vítr s nárazy do 50 km slunce svítí, ale už se začíná nasouvat od západu oblačnost. Snad ten zítřek teda něco napadne.
Predators2 U nás se zatím za celou zimu ani na rybník na brusle nedalo led maximálně do 5 cm a to jen rybník v údolí pod kopci Slavkovského Lesa. Přehrada Jesenice zatím ani nezamrzla
No na to že jsme z republiky měli skoro nejméně sněhu, max do 5cm tak tu místy okolo města sníh je, v centru samozřejmě ne, ale včera bylo max 3 a dnes jen na malou chvilku max +7 a teď 5, zítra pokud se déšť změní na sníh by napadnout něco mohlo, střední Čechy, JZ a jih jak v půlce jara teploty, šílený