Diskuse o počasí Sněžení a kalamita neděle 3.2.2019
Onehdá jsem byl v Moravskoslezských Beskydech v Horní Lomné a na Bílém kříži to jsou hluboká údolí a vrcholy.. a za mě TOP. Tohle jinde v Čr nenajdete, strmější kopce z druhohor připomínají skutečné vrcholy než pozvolná pahorkatina vyrašená mnohém dříve a tudíž dokulata ošlehana větrem.. Hlavně Šumava, Krušné hory..to je taková tundra. To je takový rozdíl jako mezi Ulaambaatarem a Salt Lake City. Znalci ví co myslím..
Byčok alias Koralovec
Pokud přijedete do Krušných hor z německé strany pak skutečně můžete mít pocit, že nejde o hory. Krušné, ale naštěstí netvaroval jen vítr a ledovce. V třetihorách se propadly rozsáhlé pánve z jižní strany čímž hory relativně a dost z ostra vystoupily. Navíc v té zdaleka né tundře jak popisujete vystoupily ve třetihorách nové vrcholky. Každá krajina má to své.
Zajeďte někdy alespoň do Alp a nejvyšší a nejpříkrejší naše hory se Vám smrsknou na drobné kopečky.
Lucina
U nás celý den zataženo mlhavo, ráno -5 a max. -1, aktuálně -3 a opět namrzající mlha, škoda že není sníh, byla by to zimní pohádka, těšil jsem se na slunce a ani včera oproti předpokladům nebylo. Též oteplení příští týden nebude, naopak do vypadá na vysloveně zimní ráz počasí celý pracovní týden, nevadí, ale ať už proboha dorazí nějaké výraznější srážky nad 5mm.
U nás teď začal padat zmrzlý déšť při -1 st a začíná se rychle tvořit ledovka ale zajímavé je že ČHMÚ pro nás výstrahu nevydal ráno to bude teda brutal doprava skolabuje http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/v...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.