Diskuse o počasí Sněžení a kalamita neděle 3.2.2019
dawe
Vy jste fakt marnej, a co ti ostatni, kterym neco zajimaveho prinesla, ti jsou vam ukradeni, protoze nejde o vas, no jo typicoy ceska povaha, ja nic nemam, tak je jedno jestli ostatni jo. U nas treba zima celkem vydarena, snehu bylo taky chvili celkem dost, ted jsem v Krkonosich a uzivam 1 a pul metru snehu. Cely lonsky rok to bylo furt jak je vedro a sucho a at uz prijde zima, a ted kdyz prisla tak zase at je jaro a leto to fakt neni normalni, konecne se doplnuji koryta rek a ustupuje sucho, ale ne zase je to spatne protoze dawe nema snih. Omlouvam se za OT, ale musel jsem to proste napsat, tady ten vecnej pesimismus je fakt nesnesitelnej.
Právě se dívám na teplotu -0,4 a třeba na ventusky to ukazuje -4,in počasí zde udává -2,6, což tu nebylo ani ve čtyry hodiny ráno, to bylo -2,4 takže ani na "aktuální údaje" se nedá moc spoléhat nebo se to místně docela dost rozchází..Celkově je pak paráda, že se sníh drží, o víkendu to bude asi masakr ohledně oblevy, nicméně nádrž na vodu mám poloprázdnou, na střeše hafo sněhu, tak se to aspoň doplní a bude něco na jaro.. :-))
Shark26
Musim rici, ze zacatek roku 2019 je pro me velkym prekvapenim. Na horach je prej nejvice snehu za 15 let, i tady ve strednich polohach se drzi snih uz prakticky mesic, takze podle meho subjektivniho pohledu opravdu nejlepsi zima za min. 10 let!
Ale abych Vam odpovedel, jak to bude dal...Ted o vikendu dorazi obleva, protoze bude 6-8°C a ma i prset, takze snih bude (az na nejvyssi polohy) rychle tat, po vikendu se ale nejspise zase ochladi a objevi se i snezeni, ale pujde asi jen o kratkodobe ochlazeni, to uz je ale jedno...kdyby mi nekdo po tom extremne suchym lonskym roce treba v listopadu 2018 rekl, ze tu hned z kraje roku 2019 bude mesic lezet cca 30cm snehu, na horach 2-3m, tak mu reknu, at se jde lecit...
Hodne povedeny leden a zacatek unora 2019...
Od 12.2. se je potřeba připravit, že znova začne sněžit a mrznout.
Za mě zima super, takto dlouhou epizodu se sněhem jsme dlouho neměli, vpodstatě sníh se drží více než měsíc, na dvoře mám sněhu po prsa. Dawe už jiný nebude a tak, ten se řídí heslem čím hůř, tím líp. Je zajímavé, že ač jsem v pardubickém kraji tak v 500 m.n.m. a unás zkrátka sníh je, ale chápu, že v Holicích sníh zkrátka není. Od nás stačí pár km na Litomyšl a tam je jiný počasí.
mirlen
Jo vám se to mluví,když tam máte ty vysoké stěny před i za Svitavy,to se tam mraky přímo zaráží vysněžit,
my jsme tady rádi že před týdnem napadlo 10 cm po kterých nezbyla ani památka ,zachránilo nás nedávné sněžení ze kterého máme aspoň 7 cm sněhu před tím sněžením totiž asi 3 h pršelo,6,6 mm vody .
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.