Tak už se nám prakticky všechny modely shodují na frontálním rozhraní, které by zejména v oblasti Středočeského kraje a Prahy mohlo během neděle přinést 10-25cm nového sněhu
Zakládáme tedy téma, abychom mohli diskutovat a případně pozorovat změny předpovědí na 2-3 dny dopředu.
Diskuse o počasí Sněžení a kalamita neděle 3.2.2019
Zajímavé je, že již před 10 dny některé modely naznačovaly TN z jižních směrů. Ale já tomu nevěřím, přeci jen ani 48 hodin dopředu to nebylo jasné a modely se mnohdy spletly a otočily. Ale Aladin kreslí velký kontrast. Již od sobotního večera je tam Čechy okolo nuly, Morava přes 10 °C.
Schválně jsem založil téma už teď, aby jsme se případně mohli vzteknout, jak to zase nevyšlo :-) Norové například pořád drží 14-20mm srážek ve formě sněhu pro oblast Prahy, GFS v posledním výstupu přesunul srážky více na JV. Situace je evidentně těžko předvídatelné a může být rozdíl v posunu srážek i přes 100 kilometrů ve finále. Jasno bude až tak během sobotního odpoledne.
dawe
Budejcak
Nezávidím vám to tam to počasí co vás o víkendu čeká a sníh si v Beskydech pěkně potrpí možná budou i nějaké povodňové stavy bude to dost komplikované o víkendu a Budejcak bude to pěkné ale obávám se že to u nás přejde ve sněžení až večer ale ještě uvidíme in počasí nám dává na neděli 20mm srážek a sněžení už od rána to jsem zvědav jestli se můžeme těšit v neděli na 15-20cm sněhu
Budejcak
Tak si dej meteogram "Praha Zličín" , teď tam máme 40mm srážek ve formě sněhu, což podle typu sněžení může být 40 čísel, ale při vlhkém sněhu okolo 0°C taky 50-60 čísel a to ještě 2 mapy se srážkama nejsou započítaný. Jako mě to taky přijde přehnaný, ale proč ne...Nechal bych si to líbit
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.