Ondra83 Myslím, že Dvořák raději nepřehání, moudřejší budeme asi zítra večer. Na ČHMÚ už je před-výstraha, že místy napadne až 20cm. Musíme se nechat překvapit
Praha a 40cm sněhu?To má sparta větší šanci udělat mistra Max 10cm a to je stále ve hvězdách.Ono i těch 10cm zamotá pražanům se životem Vidím to u nás jak jezděj na sněhu.Na lyžích jim to docela jde,ale v autě ......
Sice ubírá na srážkách, ale zase je chladnější než aladin - od nedělního poledne je nad nulou už jen za Vysočinou na Moravě. To by pak v Čechách+na Vysočině spadlo vše jako sníh a tedy i těch 20 mm srážek by bylo hodně znát. Neshodují se zásadně s aladinem na srážkách na západě. Aladin tam dává silnou vlnu večer+v noci, to ICON nemá. No uvidíme, alespoň něco zajímavé, co se dá sledovat, když už nic jiného
No každopádně, pro Z bude srážek i sněhu málo, pokud vůbec. Chytně to tradiční lajna od Šumavy po Krkonoše jako vždycky v létě na vlnách. Neříkám, že jsme na tom se srážkami špatně, ale když už nastane taková situace, tak je škoda, že to bude zase jinde.
Koralovec No tak to je ale úplná bída, která není hodná diskuze, aspoň něco nachytám do kontejneru, snad mě to do pondělního odpoledne nezamrzne, zalejvám totiž i během zimy, abych byl připraven na případné letošní sucho.
Od příštího víkendu dal GFS silné západní proudění - samozřejmě teplé - to by bylo fajn. Negativem by byl ale docela silný vítr. Pokud by to vyšlo, byla by to zřejmě největší obleva dosavadní zimy. Je to tam na hodně dní a teploty dost vysoké (5-10).
Zatím bych se tím ale moc nevzrušoval, výstup předtím tam měl GFS mrazivou variantu s až -20
Ondra83 Presne, sileny je ten vitr. My jsme doslova na vetrne strane, se divim ze barak jeste stoji. To co se nekdy deje venku je neskutecne. Kolem nas je ze 3 stran zemedelske pole, zadny barak, takze obcas masakr
Ondra83 já nevím zda je to kvalitou auta,nebo řidiče.Zasněžená silnice,zatáčka a celou dobu projetí "zakřivenou" silnicí noha na brzdě Pak se divěj,že jim to jede rovně.Asi zvyk z lyží........Bohužel tak jezdí i velké procento místních. Jinak jsm koukal a v Praze podle toho co jsem zatím viděl,nebude ani těch 10 čísel sněhu a je to dobře.Oni by se na silnicích pobili.
Mně by stačilo i těch 5 cm, ať mají děti radost. Cokoliv nad 2 cm je tu už příležitost k bobování
Ad to brždění - strašně lidí brzdí všeobecně až v zatáčce a ne před ní, nechápou, že s lehkou nohou na plynu zatáčkou projedou naopak snadněji, bez sněhu i se sněhem