Diskuse o počasí Sněžení a kalamita neděle 3.2.2019
palma
pokud nebude zase abnormálně vedro....
Dost zvláštní předpověď aladina, ty náhodně teplejší oblasti bez nějaké logické orografie
http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/ov/a...
Tak u nás na jižní Moravě nebo v okolí Brna se projevila nadmořská výška. Zatím co u nás u Brna napadlo kolem 4cm tak na severu Brna kolem 6cm(Soběšice, Vranov,Lesná) tak jinde v Brně dopoledne kolem 1stupně a nic jen to z noci zajímal by mě i Jundrov? tak jak u vás Marku?D
Ale hlavně že u nás půlka roztála tak prej na severu Brna se to drží kousek v orešíne taky 8cm
mirlen
Nespat je to poslední, teď jsem byl třeba 6 nocí ve 3 vzhůru (směny +děti), standartka, horší je při tom podávat delší výkony, ve fabrice při zářivkách něco šroubovat nebo s tou radlicí jet na 1cm přesně vedle mostku či auta, mám ale toxoplazmózu, tak to dělat nemůžu.
Jinak u nás beze sněhu, jen semtam zbytky, půda už napůl rozmrzlá, právě jsem vylil dalších 700 litrů ke stromům a keřům, ať už je po mrazech ať můžu regulérně zahraničit ať nejsou zbytečné prostoje.
In-počasí
Tak to bohužel nemám. V létě to tak zajímavě nevypadá. Pro lepší představu vkládám mapku dané oblasti. Foto shora a něco lze postřehnout i na starším videu z odkazu, kde si zdejší omladina trochu zahrává. Zvuk doporučuji vypnout
https://www.youtube.com/watch?v=_FtHJG0X_lM
Tak i já přiložím nějaké fotky. Dal jsem je po čtyřech, aby jich bylo více vidět.
Jinak jsem dneska projel trasu od Prahy až po Teplice opravdu měl Charlie z Roudnice pravdu, protože je to znatelné na několika kilometrech. Zatímco dole v Poohří bylo také bílo, po vyjetí do kopce směrem k nám je možná o dvě třetiny sněhu více, co tam.
Alespoň, kdyby to teda do toho čtvrtka či pátku vydrželo. Ale mám radost hlavně kvůli tomu, že to doplní trochu podzemní vody, protože po loňském roce nám chybí znatelné množství. A i hydrolog říkal, že sníh na horách je fajn, tak nížiny potřebují peřinu taky.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.