Včera se u nás vyskytlo vydatné sněžení. Nejvydatněji sněžilo na západě Čech, nejméně naopak na východě Čech a na Vysočině, kde často napadl jen poprašek sněhu. V průměru napadlo za včerejší den v Česku od 5 do 15 cm sněhu.... Více >>
Cestou do práce krásně zasněženou louku nepotkávám. Fotím pražskou realitu. Ještě jsem mohl vyfotit očůranej sníh od pejsků. Ale to se mi fotit nechtělo.
Budejcak Ted jsem si u nás chtěl zajít do lesa, došel jsem ke kraji, a vrátil se domů, praská to tam jak o novej rok, větve z borovic na zemi hned u vlezu, jsem zvědav, jaký to je uvniř lesa, ale vlezu tam, až to opadá ze stromů, je to maso...
Budejcak: Já se z toho klidně poseru. Protože tolik sněhu v nižších polohách dlouho nebylo. Prostě je to tak zařízený... na horách metry sněhu, v nížších polohách čekáme 5 let na 20 cm... je mi to proti srsti, ale je to tak.
IKdyž v nížinách napadlo kolem 10cm už to taje na slunci a při teplotě nad 0. Takže stejně nic moc. Ty časy kdy napadlo v nížinách přes 10cm pak týden až 2 týdny mrzlo jsou bohužel pryč. Globální oteplování v kombinaci s teplým Golfským proudem způsobuje, že v nížinách je čím dál méně sněhu. Je to vidět pouhým okem. Ani člověk nemusí být meteorolog nebo mít nějakou statistiku. Hlavně je poslední roky v nížinách velmi málo ledových dnů, ale i mrazových.
Musím si postěžovat, je to fakt naprd. Všichni, kdo bydlí v nížinách a mají rádi sníh to pochopí.
Doufám, že než skončí tahle zima ještě alespoň dalších 10cm napadne.
Mazec fůra sněhu ... Pobavila mě kalamita ve zprávách z Kladna či Prahy. Ti blbí reportéři nedojeli dál od Prahy. Asi by chcípli kdyby viděli co máme my. To už ale trochu slehlo - je slunečno a trochu taje.
Byčok alias Koralovec Ne mam dům s rekuperací a tepelným čerpadlem, takže spotřebuji maximálně trochu zemního plynu, když chci zatopit v krbu stačí mi trocha dřeva jen tak pro pohodu, a to mi dovezou z pily, z Brandýska.
Stranik No, na Kladně do docela stálo za to, nedalo se vyjet, spojlerem jsem to před sebou hrnul jak radlicí, tak jsem se napřed musel proházet až k hlavní silnici (20m) tam už to někdo projel přede mnou, jinak silničáře jsem potkal až ve tři odpoledne, no comment.
aura333 Je to tak, jak píšeš, úbytek sněhu a mrazu v nížinách je znatelný, zvyšuje se i nerovnoměrnost srážek. Byčok alias Koralovec Párada to bude jen s dostatkem vláhy, v opačném případě ať si teplo zůstane tam kde je. Ovšem při tvrdem JZ toho moc nebude.