space
Prý zbytečné oteplení? Čekal jsem ho dříve. Chlapci žijete/žijeme v mírném pásu. Pokud milujete trvale led a sníh, není nic jednoduchého, než se přestěhovat, ne? Pokud dobře vím, tak současné teploty, které tady panují jsou celkem hodně podprůměrné, nebo se mýlím ?
A mimochodem, odhazování sněhu je naprosto zbytečná práce, ale to je na jiné téma. A frézu mám :-), jsem línej :-)
Ještě nás, dle mého názoru čekají 2 vpády (jeden kolem vánoc) a jeden tak v polovině ledna ..... že bych kopíroval husu/kachnu?
A co tohle: http://www.me...rticle_id=528
žádná reakce?
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2012/2013
Flanker
Když máš frézu, tak byses na odhazování sněhu mněl těšit ne?
No to je sice pravda že žijeme v mírném pásu, ale řekni mi, nevím sice kolik ti je, ale ještě i před třiceti lety byla zima co zima hodně sněhu, mráz a když bylo oteplení tak bylo na chvilku a pak se vše vrátilo do normálu... A asi jen 1 z 10 zim byla teplotně nadprůměrná.. A posledních 5 let je každá zima čím dál tím horší, teplotně nadpr. a když už příjde nějaký ten vpád tak je to -20 na dva týdny. Schyluje se to k horšímu..
Skimmer
Před 30 lety jsem byl školákem :-) .Jenže tohle je otázka vývoje klimatu planety.Klidně se může stát, že pár let přijde doba ledová, nebo, že tu budeme pěstovat pomeranče, kdo ví. Je pravda, že poslední dobou střídá v počasí jeden extrém druhý extrém .... jeden den bylo 30C, druhý den 10C.
Když to vezmu selským rozumem:
Teplota na zemi stoupá - fakt
Golfský proud neslábne (zatím) - fakt
Sluneční aktivita je na vrcholu slunečního cyklu - fakt
Nevidím důvod mro mrazivou a sněhovou zimu.
Omluvte mě, třeba to nesouvisí s tématem, i když dle mě ano. 21.12.2012 se opravdu stane nějaká změna, nejsem "pošuk" z nějaké sekty, ale cítím to. I z tohoto důvodů se domnívám, že leden únor i březen budou velmi teplé měsíce ....
Flanker13.12.2012 20:25:
Toto je zaujímavá úvaha a pokojne sa môže stať, že bude aj veľmi blízka realite. Je možné, že toto už bol vrchol zimy a šmitec. Ale skôr by som sa priklonil k teórii, že budú ešte minimálne 2 mrazové vpády vzhľadom na veľký tepelný kontrast medzi severom a juhom a nestabilnú situáciu západ-východ. Vyzerá to na dosť premenlivú, nestabilnú zimu s možným skorým nástupom jari a s neskorými mrazovými útokmi v apríli a máji. Rád by som sa mýlil
Tak u nás se stalo něco neuvěřitelného je -1 stupeň a stejně prší to nechápu. Já myslel, že to je nemožné aby mrzlo a přitom pršelo, to jsem nikdy v životě neviděl ani v mihulých zimách prostě nikdy, ta příroda se musela zbláznit.
A teď tam bude úplný hokejový stadion jak to tam klouže. Toto je prostě neuvěřitelné i když se má v příštích dnech oteplit, tak by aspoň měl dnes padat sníh z deštěm a né rovnou pršet teď to tam taje. Škoda že ten sníh nevydrží do Vánoc a na Silvestra se má ještě víc oteplit, opravdu škoda takhle jsem si začátek zimy nepředstavoval. Uvidíme jak to bude vypadat v lednu a v únoru ale si žádná sláva. .
Milí zlatí diskutující, po 14 dnech teplotně podprůměrného období se vracíme zpět k normálu.
Jo a jinak venku +6, sníh už skoro pryč takže zítra to už bude konečně i na projížďku na kole.
Flanker
Co to tu melete o vrcholu zimy začátkem prosince To je blbost! Vrchol zimy muže klidně být v březnu já bych s takovou prognozou počkal do konce unora jinak žádné výrázné oteplení nás nečeká že by bylo +10 koncem týdne se má zase ochlazovat takže to vypadá nadějně mé přání je že 24.12.2012 by bylo silné trvalé sněžení kdy není vidět na krok.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.