Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Zataženo nízkou oblačností, změna počasí dorazí v úterý

Diskuse o počasí Nový web CHMI od prosince 2025?

383
# 20.12.2025, 23:01

andy206
S tou novou mapou výstupů Aladina také potvrzuji, že je dost složité vidět, kde jakou teplotu (nebo jinou veličinu) předpovídá. Ty stupnice jsou dost nečitelné. A samozřejmě ta mapa na stránce, to je něco poměrně složitého. Ty staré obrázky PNG byly prostě nenáročné a přehledné. Dá se tam ale zase poměrně dobře zazoomovat (na novém webu).

I ty mapy denních dat na původním webu (příklad maximální teploty) měly problematickou barevnou stupnici. A navíc interpolace teploty podle nadmořské výšky, což často neplatí:

https://intranet.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/O...

Ostravská pobočka tříve třeba na Infometu postla mapu ČR s průměrnou měsíční teplotou, kde ty barevné odstíny byly čitelné a na mapě konkrétní čísla ze stanic. Ale to právě v CHMI nepožívají. S hůře čitelnou stupnicí je to časté. Aby nebylo možno uložit obrázek, snadno přečíst hodnoty ze stanic ?

Tady je zase perfektní wetterzentrale.de kde jsou přepovědní mapy pro západní-střední Evropu. A také meteomodel.pl kde jsou předpovědní mapy pro Polsko, je na mapě i velká část ČR. A samozřejmě Meteologix.

intranet, kde jsou jako PNG mapy, grafy ze stanic, blesková i radarová data, snad poběží co nejdéle. O tom žádná. Nový web se načítá už teď poměrně rychle (i když teď je zátěž minimální). To doladění webu nějaký čas trvá vždy (mohli chvilku nechat běžet starý).

89
# 21.12.2025, 11:21

Error :D Všechny je tedy odklikávat nebudu, mažu chmi.cz ze záložek a je to. To se nedá.

Error
# 21.12.2025, 11:40

No vidím že někdo už to poslal předemmou, ale je to dobře zalagované. Ale aspoň už se to postupně mění všech o na ten nový web ze starého. Ale teď si zase zvyknout kde co je:D

# 21.12.2025, 11:41

Spadl server něco si přejte! :D jinak za skoro 30 mega srandovní web.

383
# 21.12.2025, 13:20

Taky mi tam dopoledne skáknul error (více oken). Okna jsem ignoroval, prohlížet web šlo, byť ne zrovna úplně pohodlně. Nový web se dolaďuje vždy. Spíše mi vadí to přehození webu co nejvíce potají a s překvapením za zády uživatelů. To zrušení uložitelných obrázků. A ty šílené kody záměrně. O co tam šlo ?

1410
# 21.12.2025, 13:51

Jsem jediný komu ČHMÚ funguje v pořádku? :D
Možná zrovna, když se tam nějaký ten error objeví, tak nejsem aktivní.

383
# 21.12.2025, 14:25

Tadeas
Většinou relativně funguje, ty errory tam byly dopoledne, teď už ne. Zpomalená odezva, někdy i výrazně - to už je časté. V tom ale ani tak hlavní problém nevidím, ty horší věci už jsem zmínil.

2
# 21.12.2025, 20:48

Tohle je absolutne nepochopitelne a neomluvitelne diletantsvi. Pokud hodla jakakoli organizace nebo instituce zmenit kompletne web, tak se to normalne oznami, da se odkaz na "beta" verzi webu, ceka se na zpetnou vazbu, ta se zpracuje, vsude se to ohlasuje, ze dojde ke zmenam URL atd., aby se na to vsichni kdo puvodni web pouzivali pripravili. Vzdyt i udelat web tak, aby tam byl parser starych odkazu a ty presmerovavaly aspon na nove stranky se stejnym obsahem je zaklad zachovani kontinuity informaci. Jak nekdo mohl tohle nasadit bez jakehokoli oznameni a bez nasledne komunikace, to je neuveritelne. Akorat par zdesenych komentaru od nahodnych zamestnancu CHMU. Vzdyt si tim akorat sami pridelavaji praci - uricite je tu spousta lidi ktery by jim betu vecne okomentovaly pomalu by to dodelali a pak se to nasadilo. Takle tam nekomu hori koudel u zadku, protoze nasadili nedodelek naprosto nedomyslenym zpusobem.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.