Diskuse o počasí Máte meteorologickou stanici?
Přidali jsme další stanici od Lipna: Přední Výtoň
Lerak2
Stanice má od 28.12. výpadek: https://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/dobromeri...
swan1
Zdravím.Hlavně v době inverze tu mám teplotní extrémy,kdy na Churáňově je plus hodnota,my tu máme -13°C na hranici mlhy a dole ve Strakonicích pod mlhou mají -2°C
Už se párkrát stalo,že za této specifické situace jsme měli pár dní největší mráz v ČR.Proto mne napadlo sdílet počasí mezi Churáňovem a Strakonicemi.Jsem rád,že už se o data mohu podělit.Meteostanici(Davis Vantage Pro 2,před tím byla jiná) už mám několik let a teprve teď mohu data posílat online z Čestic.
Pavel Bouzek
Taky zdravím, Volyňsko, Česticko velmi dobře znám.. Mám tam spoustu známých, kamarádů.. Sám pocházím z Volar..
Všechny nás spojovaly svého času kulturní akce v Nahořanech, ale třeba i v Česticích na zámku
Tady je to s mrazy stejné, mrazová kotlina..
Je super, že tu jsou meteo údaje už z tolika míst celé ČR..
Na stanici Lednice to v lednu vypada na novy historicky rekord v CR, dokonce i na tropickou noc v lednu. Ten nazev stanice v nejteplejsi oblasti v CR moc nesedi. Ale samozrejme, je to jednoznacne porucha stanice.
Dobrý den, podle https://meteosvatonovice.cz/meteo/ je zde uvedený chybně náraz větru.. stejně tak včera. Na domovské stránce žádné takové nárazy větru nejsou..
Přidána nová stanice u Českého Krumlova: Dolní Němče
In-počasí
Kdyz by stanice byla v lednici, tak by ty teploty byly priblizne podobne venkovnim. V mistnosti by tech 21-22 odpovidalo. Zacatek ledna byl pomerne mirny, ale pak to prislo. Na nekterych stanicich na severo-vychode CR byl zaznamenan Arkticky den i pod nadmorskou vysku 300 m. To pak bylo venku jako v mrazaku.
Jindrichovice pod Smrkem (Fydlandsky vybezek, zavetrna oblast, nejsevernejsi soukroma stanice v CR) prestaly data dodavat ? To je skoda.
Stanice na Sumave jako Nicov (tech stanic je vice) prestaly spolupracovat, to je skoda. Ale nic s tim nejde udelat.
Kolik je vlastne stanic na mape ? Pocitat se mi to nechce (i kdyz vim jak si pomoci pomoci editoru) Tipuji na 36-37 Ceskych SYNOP stanic, 6 zahranicnich SYNOP stanic pri hranicich CR a u soukomych stanic je odhadnuti poctu horsi, tipuji to na priblizne 225. Ale presne cislo nevim.
Co pozoruji, tak je podivny jev u teplotni mapy pri pulnoci (cas 0:00) a jeste 00:30. Mapa 23:30 je normalni, mapa 00:00 vypada dost podobne te z 23:30, ale par desitek minut nebo hodinu a vice po pulnoci ta mapa vypada podivne - jen na par stanicich platna cisla. Na vetsine stanic data chybi. Mapa 01:00 uz je normalni.
U map v case 00:00 a 00:30 tam neco bude s prechodem dne. Mapy jsou na prelomu 11-12.01.2024 23:30 SEC (normalni mapa) a pak 00:00 a 00:30 SEC (chybejici hodnoty). Mapa 01:00 SEC uz je zase normalni jako 23:30.
kuba
Lerak2
Co jsem zkouknul tu skupinu stanic v Plzni a okoli, tak 19.01.2023 tam byla maxima nekde pod nulou, nekde v rozmezi 0-2 °C. Hromnice mely skutecne nejvic, vice nez Plzen Mikulka a Plzen Kosutka. Na jihu od Plzne Blovice okolo +2 °C, zatimco Jivina (uz Stredocesky kraj, ale severo-vychodne od Plzne kousek) Tmax okolo -2.5 °C.
Rozdil az 4 °C u stanic v podobne oblasti (nadmorska vyska se lisi taky samozrejme, ale ne tolik) je podezrely. Stanice muze byt nekde na jiznim svahu, jako treba Plzen Mikulka. Nebo je stanice chybne umistena.
Hromnice, tam to znam. Je tam po stare tezbe i Hromnicke jezirko, s obsahem kyseliny sirove a s minimem zivota v jezere. Ale obsah kyseliny neni moc velky, PH okolo 4.5.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.