Diskuse o počasí Máte meteorologickou stanici?
Přidány tři nové stanice: Studnice (nejvýše položená osada na Českomoravské Vysočině), Bystřice nad Pernštejnem a Olcnava (na Slovensku).
To né, já jen že každá měří úplně jinak v jednom prostředí takže celek je pak úplně podle plotu.
Kupte si 2 odlišné stanice, dejte jim stejné podmínky, a uvidíte jak budou od ssebe mimo. No a když jsou tyto mimo hodnoty rozesety po celé republice, tak je logické že bude výsledek velmi nepřesný.
Nejlépe kdyby byl doporučen jeden konkrétní výrobek, model a všichni co měří jej měli. Nebo volba že by se konkrétní měřící stanice musela pořídit od vás, z tohoto webu. (aby se předešlo těm všem pochybným levným čínským z obchodu)
Pouze můj nápad a názor pokud by to mělo odpovídat realitě.
Stranik
Tohle platí tak u levných stanic za pár stovek, kvalitní stanice každá neměří jinak a mnohem více záleží na jejím konkrétním umístění. Navíc ani neuvádíte proč si to myslíte - testoval jste snad stanice za několik tisíc nebo četl nějaký výzkum?
Radek6
Informace jsou uvedeny zde: meteostanice (stačí zaslat e-mail s informacemi).
Přidána nová kvalitní stanice: Sedlec-Prčice.
eyelet
To je v pořádku, děkuji za informaci.
Dobrý deň. Poslal som vám na e-mail pridanie meteostanice do vášho projektu vaše meteostanice. Meriam 1-wire meteostanicou teplotu, vlhkosť, tlak. Presnosť čidiel je veľmi dobrá.
Dobrý den, mám meteostanici s čidly Dallas, používám program LogTemp. V některých věcech bych potřeboval poradit, koukal jsem že stejný program používá uživatel Jasánek, na jeho portálu. Budu vděčný za jakékoliv rady od zkušenějšího uživatele. Případně kdyby měl někdo kontakt na pana Jasánka, budu rád. Děkuji
http://www.in...anice=olomouc
Meteostanice je dle popsu umístěna na střeše panelového domu, 25 metrů nad zemí + 2 metry nad střechou PD.
Je něco takového možné??? Takto získané údaje jsou naprosto neobjektivní
Radekk: jj přesně. Proto se spoleham uz vyhradne jen na udaje z ofic. CHMU stanic. To ze si borec po upozorneni upravi nadmorskou vysku (na 25m panelaku) pro me na verohodnosti mistni stanice moc nezmeni. Radsi se kouknu na 30 km vzdalenou CHMU stanici (Luká)
ArminVanBuuren
Nie kazdy ma take vymozenosti, aby stanicu umiestnil spravne. Poznam vela ludi, ktory byvaju v panelakoch a moc moznosti tam neni. Bud je to strecha alebo balkon. Je pravda ze to potom meria dost nepresne, ale ne kazdy ma RD a zahradu, kde by tu stanicu mohol umiestnit
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.