tenhle podzim je spíš jak někde ve španělsku a to i přes vejškovou oblačnost, která je spíš dost přechodná
Diskuse o počasí Jaký bude podzim 2023
Tak taková otočka GFS tu dlouho nebyla fandím Ecáku, ikdyby vyhrál GFS s jeho +10 tak ty srážky sem moc nedotlačí. Tak ať je radši nadprůměr než podprůměr.
Těch otoček ještě bude, jsem zvědav jak dopadne víkend. Na sobotě se jaksi už shodují, ale ta neděle... bude ještě šou
Miriam
https://www.ventusky.com/?p=49.34;16.28;7&l=te...
Např. příští čtvrtek dle GFS 14:00
Leknín
kuba
Díky. Já jsem se před nějakou dobou zařekla, že nebudu zbytečně sledovat dlouhodobé výhledy, protože potom to začínám brát moc vážně. Ani ta momentální předpověď od GFS nevypadá nijak hrozně (vzhledem k roční době). Ale fandím ECMWF.
Jinak dnes, myslím, ani nikde nebyla NO (?)
Miriam
Leknín
kuba
No, vážení, mám obavu, že teplo nás hned tak neopustí, v mých oblíbených, a zatím vycházejících prognózách v 500hpa... to opět a stále ukazuje teplo, vždy s dvoudenním přerušením, a i po 20.10. tak jsem zvědav, zda to opět vyjde.. změna nevidno kde.
Ta neděle je stále hodně nejistá. ICON teď maluje propad studeného vzduchu od severu, na neděli maluje 13°C a v noci na pondělí má přechod tlakové výše, takže ráno by bylo hodně chladno a první mrazíky. Potom má opět obnovení teplého vzduchu od jihozápadu, tak uvidíme.
Ať už to jde do háje,je sucho, sucho,strašně sucho.Kauzdy den svítí a že má teda pořád sílu,ve výhledu žádná velká změna ochlazení v podobě pod 20 stupňů na den dva a pak zase šup k 25 a zase to
Kde je déšť, hrozné už toto už to chce opravdu změnu,teploty do 15 stupňů a hlavně konečně ať prší
Tak nedělně pondělní ochlazení u nás ICON přestavěl z -1°C na +9°C (ranní minimum) a tím se sjednotil s ECMWF. Čímž to tak asi nakonec dopadne. I když co je dneska jistý, že?
Miriam
Zatím všecky vpády se nakonec vymažou, jako teď ten co měl být po neděli. Uvidíme, jak to půjde dál. Náznaky jsou spíš takové, že se to teplo udrží.
Od neděle se ochladilo ve všech modelech a u nás samozřejmě nejchladněji a asi se to bude střídat, teplejší dny s chladnějšími. Ty letní dny se tam už těžko vrátí, je říjen a bude vítězit už jen chladnější počasí. Jak to nebude propad jako v 2009 tak to beru jen srážky se spíš stále drží na severu, možná to částečně zasáhne i nás, je to otevřené
Já si myslim,že možná nějaky letní den či blizko ješte může vrátit i tady na ostravsko být asi nachvili den dva,protože šance tu vedle FM tj Ostrava mošnov je až do 24 řijna dle historie zhruba = https://ogimet.com/cgi-bin/gsynres?lang=en&ind... ,uvidi se no ,ale popravdě bych se nedivil kdyby ješte něco vyšlo
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.