ludvicek
No, nevím zda lze předpokládané teploty 20-26° označit za neobvykle chladné počasí. Ve třetím srpnovém týdnu jde o průměr, případně slabý podprůměr. Novináři zase přehánějí. Ano, zdá se, že v neděli vedra skončí a dojde k poměrně výrazné změně. Ovšem na nějaký velký chlad to prozatím nevypadá a srážky, to zatím těžko říct.
Diskuse o počasí Nový týden přinese hodně slunce a v některých dnech tropy
No konečně se blíží nějaký zvrat a bude se něco dít, už je to počasí dost monotónní... rána chladnější, dnes už k +7
Nedělám si radši naděje na srážky, ikdyž už to tam začíná lítat a úplně nasucho to snad neskončí a ten Ecák tam hodil tropy i na příští víkend, média už měly prakticky hotovo s posledníma tropama v srpnu a nějaká šance tam furt je, do poloviny září určitě
Tak všeobecně snášíme jinak ochlazení na konci horkého léta a oteplení po studené zimě,resp 15°C je teď pro někoho na mikinu,naopak na jaře na tričko.Časté supertropy nás naučili mít rádi 30tky a třeba Lucka,až jí bude 90 let,bude vzpomínat na letošní léto,jak vlastně bylo teplotně fajn.
Poslední 3 dny teplotně super a příjemně chladné noci takže za mě ideální letní počasí. V noci se krásně větrá a příjemně spí při otevřené ventilačce. Teď nás čekají dva tropické dny a v neděli dorazí konečně ta studená fronta. Počítám že příští týden bude hodně oblačnosti na což se neskutečně těším a uvidíme kolik spadne vody to je samozřejmě zatím dost nejisté a modely s tím hází sem a tam. Každopádně se neodvažuji tvrdit, že to jsou poslední tropy léta, na to je ještě moc brzo a takový Ecák tam opakovaně dává návrat tropů takže vyhráno zatím nebude. Ale je tam vidět nějaké to světlo na konci tunelu. Tak přeji nám všem hodně štestí aby pořádně zapršelo.
Ještě trochu mimo téma.: Dělal jsem takový pokus že jsem malou část trávníku kropil hadicí ze studny zda to pomůže a bohužel je to asi o ničem. Mám jenom půl coulovou hadici a teče z ní odhadem 0,5l/s. Kropil jsem odhadem plochu 50 m2 před dvěma dny takových 20-30 minut takže tam mohlo padnout odhadem 750l a není to na té části trávníku nijak znát že by se to vzpamatovalo.. Takže aby to mělo smysl na celou zahradu musel bych tu s hadicí běhat desítky hodin a ze studny bych odčerpal třeba 10 m3 či více. To rozhodně v takovém suchu nebudu riskovat je to náš jediný zdroj vody - nejsme na vodovodu. Takže bohužel loni a letos založený trávník bude asi dost kaput. Co se dá dělat holt nemáme zavlažování a ani nechci na trávník drahocenou vodu plýtvat takže ho dělat nebudu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.