Počasí v Česku bude v příštím týdnu ovlivňovat nevýrazné tlakové pole. Nový týden bude o poznání teplejší než končící, ale na obloze bude stále dost oblačnosti a místy se objeví přeháňky. Teploty budou pro toto období na normálních hodnotách, maxima dosáhnou v nižších polohách 20 °C.... Více >>
Diskuse o počasí V novém týdnu oteplení na běžné květnové hodnoty a občas přeháňky
Tak tady už snad bude konec s mrazíky a max teplotami kolem +10, tohle už budu očekávat až někdy ke konci září...
Přes týden už tady srážek moc nebude, o víkendu by mohlo i zabouřit, ale to je daleko. Květen zatím 43 mm, tato situace od čtvrtka nadělila přes 20 mm, stále a nakonec květen bude asi srážkové průměrný, tak uvidíme co dál...
Tak tady si na nějaký extra chlad tento týden nestěžuji, maxima byla kromě pondělí v rozmezí 13-18° což je pro mnohé zima, ale tyto teploty jsou za mě příjemné např. na práci na zahradě a člověk se vůbec nezpotí takže za mě je to v pohodě. Dnes ráno ve 2m minimum +4° takže také zcela bez problému. Co mě mrzí je objem srážek, kdy týden dozadu modely malovaly upršený týden a poměrně dost vody a to se bohužel nesplnilo.. Vesměs tady cmrndalo po desetinách mm nebo max 1-2 mm v jednom dešti.. Takže za celý týden tady nakapalo 9 mm což je bída oproti číslům co dávaly modely to mělo být mnohem více.. no bohužel.
Příští týden se jevil původně výrazně teplejší hlavně ECMWF držel poměrně svižný nárůst teplot někam k 25° i výše, ale nakonec to modely včetně Ecáku zkrouhly a bude spíše okolo těch 18-21° v maximech což je za mě skvělé počasí a těším se na to. Vzhledem k tomu že vody je v přírodě nedostatek budu rád když si teploty okolo 25-30 ještě nějakou dobu odpustíme a bude relativně chladněji v maximech .Nicméně co se minimálních teplot týče tak tam samozřejmě budu rád že kromě zítřejšího rána by to mělo jít nahoru a snad budou minima od úterý dál opravdu zhruba těch 7-8°C a více což je pro tuto roční dobu ideál. No takže teším se na příjemné jarní teploty a doufám že brzo dorazí nějaký ten déšť.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.