ludvicek
No tak nějak
Do debaty Sucho/Nesucho se raději nepouštím, mně od začátku roku spadlo 208 mm, za loňský rok to bylo skoro 800, předtím 1001 mm, takže je to úplně jiný svět. Ale pokud nastoupí podle toho co jsem tam četl "skoro vlna veder" beze srážek tak se to samozřejmě bude víc zhoršovat i u nás, já jsem pro jistotu dokoupil další ecotank, každý rok to dokupuju a snad už to bude stačit
Já rád teplo a výhled tam má teď jen třeba chladnější dva dny, no kéž by to vyšlo, ale jinde jsem četl snad ještě něco o možných mrazících, zvlášť tady na SV...
Diskuse o počasí V novém týdnu oteplení na běžné květnové hodnoty a občas přeháňky
Leknín.
No snad zde nebude v příštím týdnu vpád suchého a chladného vzduchu tak výrazný, aby z toho byly mrazíky. Ty chladné noci už mě nebaví. Už by mohlo být nad 10 stupňů....
Přes den to v květnu až na vyjímky bylo v pohodě
Srážky raději jen krátce, v květnu cca 60 mm, průměr zde 90 mm, no zdá se, že 30 mm už nespadne. Oproti jiným oblastem je zde situace ale zatím mnohem lepší.
Půda zatím mokrá po nedělních srážkách do cca 30 cm mimo les, v lese jen do cca 5 cm.
Toky podprůměrné a blíží se úrovni sucha
Tak bude Sahara se vším všudy... https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/saharsky-prach-...
Ten prach je tu nějak moc často..
Ve městech asi vaření. Tady to hituje kolem 29-30°C.
TomasMost
Co se týče těch Doksan, a poznámky, že tam teplota během odpoledne, často kolísá, v rámci desetiminutovek měření. První řada 10-minutovek s maximy nad 30°C, byla 4x v kuse. Pak následují dvě shodné s maximy 29,9°C. A pak následuje 9 desetiminutovek v kuse, s maximy nad 30°C. V období od cca 15:30 až do cca 18:30, bylo nejnižší maximum 29,3°C. Jestli tohle je výrazné kolísání teploty, posuďte sami
U mě sobotní Tmax 29,4°C, slabší severozápadní "fén" od Krušných tu funguje hezky.
Teplota se držela dost dlouho kolem 29,2-29,4°C žádný výkyvy.
Dnešní noc byla zpočátku relativně teplá o půlnoci +17,5°C, ale dnes ráno to kleslo k 14,6°C.
Nyní už +23,9°C, dnes očekávám v maximech kolem +30°C.
Vlhkost zatím drží docela vysoko 69%.
Palma
Během odpoledne bude dost oblačnosti - omezí to maximální teplotu.
Tady už je také skoro letní teplota a pocitová teplota už prakticky tropická. Celkem neobvyklé a člověku už to připadá teď, jak letní prázdniny.
Konečně ale i po ránu bude teplo. My tam na zítřejší ráno máme kolem 18°C, ale pocitově může být i výš. Na slunci ale bude odpoledne asi slušný žár a pravděpodobně i přes 35°C.
MostMost
Centrum Mostu, jako většina měst má kolem 29°C už nyní, ale je to vlivem zástavby (beton, asfalt atd.), na zeleni - kvalitní meteostanice měří v Mostě nyní 27-27,5°C a to je reálná hodnota (například Peterova stanice), ale ano na to, že je 11hod, tak je to už vysoká teplota.
On bude převážně ve vzduchu saharský písek, kterého bylo hodně přes noc hlavně v Čechách. Nyní opět je trošku vyšší koncentrace a přes den bude pravděpodobně ještě vyšší, což utlumí sluneční paprsky a ovlivní max. teplotu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.