Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Nadprůměrně teplo a občas slunečno

Diskuse o počasí Na západě Čech místy napadl sníh, na východě úrodu poničily mrazy

# 12.04.2026, 15:32

No, chtělo by to nějaký ten déšť už i tady. První tři měsíce roku sice byly srážkově všechny poměrně blízké průměru, ale za duben zatím máme jen 0,6 mm vody. Dnes měřitelný úhrn taky nezaznamenáme, sem tam sice nějaká ta kapka spadne, ale tohle prostě nestačí. Na radaru je toho o něco více, ale ono to ani nedopadne k zemi. Je už dost sucho, na zahradě se hodně práší. Uvidíme, co v příštím týdnu.

# 12.04.2026, 18:42

TomasMost
Tak to je dobře, že jste nešel v tom lednu spát, když to v těch 50 km vzdálených Doksanech, klesalo. Já to komentoval o dva dny, z už známých důvodů. Naštěstí u vás v Mostě to kleslo až na -11 až -12°C. A tím pádem největší mráz sezóny u vás, jste taky mohl sledovat online. K aktuálnímu tématu a dubnu. Ústí, neprezentuji jen Vaňov. První příspěvek se věnoval hlavně Kočkovu nahoře. Sídliště v Ústí Severní Terasa nebo vedle Dobětice, cca 300 mnm. Některé soukromé stanice tam mají duben zatím bez mrazu, nebo s jedním dnem. To odpovídá už předchozím příspěvkům. Tohle je jasný. K těm Kopistům nebo Vtelnu, v okolí Mostu. Minima jsou tam jasná, při vhodných podmínkách tam v těchto údolních lokalitách, klesá minimum, často výrazně níž, než na většině území v Mostě. Viz vámi zmiňované sídliště nahoře ve městě, koukal jsem asi na 5-6 stanic, většina tam má jeden mrazový den v dubnu, podobně jak v tom Ústí

# 12.04.2026, 21:18

Jinak ještě k tomu pátečnímu sněžení. Zatím z dostupných dat, bylo zaznamenáno skoro na 50 stanicích ČHMÚ. To už je pěkné číslo

Zdroj dat ČHMÚ

# 13.04.2026, 12:03

Tak nakonec musím lehce poupravit to, co jsem psal ve své předchozí zprávě, protože pozdě odpoledne, večer a v noci tu chvílemi pršelo slabě až mírně a dalo nám to 0,4 mm srážek. I tak je to ale slabota, duben aktuálně rovný 1 mm a výhled nevypadá z hlediska srážek moc dobře.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.