Máme poledne a na několika stanicích i v nižších polohách stále mrzne. Takhle studené poledne 10. dubna je již mimořádné i v kontextu několika desítek let. Aktuální teploty ukazuje mapa stanic: https://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/
Diskuse o počasí Na západě Čech místy napadl sníh, na východě úrodu poničily mrazy
MostMost
Prosím,zas ze mě nedělejte neználka,termín netermín,záznam nezáznam.Ono je těžký aby se tady krátkodobý dubnový sněžení s tvorbou přechodné SP trefilo do termínu.I když tam bude k Vaší radosti 0,já to vidím trošku jinak.A řeč byla o poprašku vs SSP Myslím,že 1,5 mm srážek mému fotu odpovídá…
TomasMost
Viděl jsem desítky fotek z Mostu=poprašek a to často ještě nesouvisle. U vás na úplném konci města, na listech přechodně až 1 cm. Dobře. Proč ne Přechodný a krátkodobý poprašek v první půlce dubna, není u nás absolutně nic mimořádného. Jasně, byla to dopolední sněhová bouře, spadlo okolo pár desetin srážek a za chvilku opět poprašek pryč. Proto je potřeba tomu věnovat celodenní diskuzi
Tak dnes je to tedy hnus velebnosti. Je 13:00 10. dubna a teplota sotva +3, pocitová jistě pod nulou. A srážky? Pár desetin mm. Doufám že v dalších dnech si spravíme chuť v prvé řadě srážkově a pak taky teplotně. Vypadá to že od zítřka už ranní mrazíky nehrozí takže rozjedu pomalu trávník a další výsadbu na zahradě. Ale brzo nebude čím zalévat jestli to takhle půjde dál...
Po pár dnech konečně přes den příjemnější pocitovka. Polojasno, konečně jen slabý vítr a teplota 9 stupňů. Kdyby nebylo ranních -5, tak krásný dubnový den
No bohužel, pokračuje období beze srážek a výhledy nejisté. Ještě zde 2 dny s možností mrazů, no a od pondělí zde znovu vítr. V úterý a ve středu rozhraní, které ovlivní zřejmě jen Čechy.
ono se paradoxně ochlazuje. dubnový odpoledne a se sotva dvěma stupni má člověk radost jooo
Já vyrazil v poledne do údolí nad Lomem, které se táhne až na vrchol Loučné v Krušných horách. 1-3cm sněhu (3cm spíše až nad 600m)
Krásná zimní atmosféra v kvetoucím lese.
Bílé rozkvetlé stromy doslova zářily ještě více bílou díky tomu sněhu.
To jsou nervy, pátek a místo klidu, se v republice prohnala pro připomenutí, jednodenní studená změna
Hlavně Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj, si to daly po ránu i se sněhem. Pěkný zásyp často. Pěkné fotky a videa, leden hadr
Během dopoledne přesun už slabšího ražení, směrem dál, něco propadlo i do ÚK a přes Středočeský až do Prahy. Krátce se místy vyskytl i poprašek, většinou max na pár desítek minut. Některé příspěvky jsou tak k pousmání
Bohužel horší než nějakých pár vloček tady v okolí, byl ten celkem silný mráz na Moravě. Doufám, že poškození ovocných stromů, je tam co nejmenší. Protože když vidím i v okolí Brna, že ojediněle spadly teploty pod -7°C, to je šleha
Jojo. Je úplně jedno jestli je zima teplá, normální nebo chladná. Stačí jedno mrazivé ráno v dubnu/květnu a je konec.
Stále mě překvapuje, kolik lidí si myslí, že chladná zima snižuje riziko studené noci na jaře.
Lerak2
Pro mě je zase k pousmání to,že někdo,kdo je na Proseku,komentuje aktuální počasí v mém okolí,včetně srážek.Koukám,že blízké Kopisty měly podobný srážkový cmrnd,jak já,ale to se čekalo a o nějaký směšný desetinky se s nikým přít nebudu.Včera bylo o více,jak 10°C tepleji a zítra opět bude,ty dnešní nízké denní teploty k dnešnímu datu jsou v posledních 20 letech tady zcela vyjímečné,i když chlapci ze SV se nad tím můžou pousmát,ale od těch to beru…
TomasMost
Tak komentují se tady různé věci. Někdo podle jedné kamery počasí v Mostě, já komentuji dneska třeba mráz na Moravě. Nebo třeba někdo, tornáda v Americe. Kolega z Proseka komentuje Most. A tak dále. No a mohl bych pokračovat. Zatím je tu v tom ještě relativně svoboda. K těm úhrnům. Kopisty kousek od KH, dnes krásné 110. místo v úhrnu v republice, a tedy lehce nad 1 mm. Další nejbližší ofiko stanice k Mostu, má 0,6 mm. Nechci posuzovat, jestli je to hodně, nebo jestli to stačí na poprašek, nebo až 1 cm. Do žádné další polemiky se už radši nechci pouštět. Třeba nám to okomentuje kolega z Proseka. Já toho dnes ale viděl dost, a to mi stačí. No a k tomu SV. Nedivím se, že tady padají dotazy z té oblasti, kolik tady na SZ spadlo mm, když vidí tu smršť příspěvků, apokalyptické sněžení, a? Výsledek, 6 nebo 14 desetin za období cca 6 hodin, a hádka od rána Taky bych byl zmaten
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.