Diskuse o počasí V novém týdnu už tepleji, občas se přidá sněžení i déšť
V Praze je teď velký rozdíl ve stavu sněhu v závislosti na nadmořské výšce. Dole v centru na Kampě jen kolem 2cm mokrého, u mě v Dejvicích 4 cm (ze střech a ze stromů odtává), ale na Petříně u rozhledny je 5cm a moc pěkná zimní atmosféra, větve stromů jsou tam stále obalené sněhem. Myslím že "nulová izoterma" (celodenní mráz) je v Praze zhruba od 330 m výše - ve výškové úrovni Petřína, Hvězdy nebo Bílé hory.
Mohu potvrdit, v Praze na Petřinách dnes chladněji než včera a sníh téměř netaje, max. střechy. Atmosféra nádherná, tak snad to vydrží a nejlépe i případně příští týden
No tady bude další ledový den.. za leden jsem jich tu napočítal 21 ( stanice ve městě o pár míň) a celkem s prosincem a listopadem jich je 31.. nevím, kdy v dohledné minulosti jich bylo tolik, a to ještě budou další.. čili, za mne, zima jak vyšitá.. aktuálně sněhová pokrývka je v kuse už 25 dní ..
Tak zajímavý to kontrast s Čechami, já za leden napočítal nakonec 12 ledových dní, Vsetín mi vychází líp než stanice Hošťálková (tam měli i -19 no masakr ), mám to tak zhruba stejně daleko a únor snad tak modrý nebude, ale možná ještě březen něco předvede, letos je to fakt pěkně zamotané. Doufám v teplé a vlahé jaro
Sníh v kuse od 30.12.2025. Nečekal jsem, že by se tohle mohlo po r. 2010 někdy stát. Je to nádhera. K tomu opět nastoupily ledové dny. Do úterka to jistě vydrží, středa je z hlediska srážek s otazníkem. Krásná připomínka toho, jak a kde jsme za dětství sáňkovali a bobovali.
radek4545
Jj u nás je plus jeden stupeň a inverze,ani v noci to nejde nijak moc pod nulu.
ROFA
Masakr, zítra asi zavítám někam do okolí Výsluní - Měděnce se projít. Jako nevím jak na tom jsou ostatní hory - moc fotek jsem nikde neviděl, ale Krušný mají tu námrazu + těžký sníh místy fakt po celém hřebeni. Jediná škoda, že tam neleží alespon 50-70cm sněhu, to by pak byla též tam jedna z nejlepších zim v tomto století.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.