těch -0,1, tomu teda říkám ochlazení. venku leží ten nejroztomilejší poprašek co si člověk dokáže představit a je masivní náledí. a ty srážky kolem toho 5. ledna? správně, nejsou ani na průměrech ansámblů!
Diskuse o počasí Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let
AuraPočasí
Podpůrměrné asi jak kde. Je fakt, že to není jako poslední roky, kdy bylo klidně i 10°C. Ale jak jsem řekl, pokud by bylo 10°C a pršelo, tak mi to nevadí. Pravděpodobně to bude tím, že vy ostatní ty projevy máte a u mě nejsou. Zase to přísloví, které tu nebudu opakovat. Trochu mrzne v noci, ok. Přes den je ale nad 0, LD byl od Vánoc pouze 1. Sníh není kromě poprašku, který do hodiny sejde. Led už vůbec. Srážky taky nejsou žádný. Já se nemám problém radovat i z mála, ale teď není ani to.
PatrikMO
Bude opět negativní kvůli tomu, že to během dne roztaje.
Francois
Jenže to rozhraní, že vyjde přesně nad Českem bylo asi na 5-10% s úspěšností víc ne.
Teď bych řekl, že ta šance je pod 5%.
No musíme si holt užít "zásyp" na Silvestra a pak občasně sněžení, většinou v horách či kopcích.
F4
Chápu tvé rozčarování. Pro ty naše oblasti je to velká bída. Zejména ty srážky, bylo by mi fuk jestli deštivé, nebo sněhové, ale ono ani to ani to. Minimum ledových dnů. Dlouhé dny jen seď. Nyní bych čekal z tohoto proudeni časté sněhové přeháňky, trvale sněžení nečekám, nejsem naiva, ale to ne.Na dnešek spadlo neměřitelné množství, vody samozřejmě, vločku aby člověk hledal lupou.
Očekávám, že se třeba předvede ještě leden, a půlka února, poté bude u nás se zimou vymalováno.
byla vydána nová výstraha ale myslim si že to je zbytečně nadnodnocena..
i když to závětří by mohlo udělat divy (viz dnes)
dle CHMI bude vypadat pouze v celé Sz ,,lajně" a na Vysočině...Zvláštní..uvidíme
Tak tady spokojenost. 1cm z rána ve stínu drží, na sluníčku taje, ale večer by mohlo ještě trochu posněžit, takže to jde. Zítra to taky vypadá na nějaké sněžení a hlavně teploty celou dobu až do pozdního večera pod 0. Dokonce i v nížinách na SZ by nemělo být více jak nad 1°C, až večer přechodně oteplení je 2°C. Maximum sněhové pokrývky letos tedy stále na 1cm, tak uvidíme zda se to zítra změní. Průměry ansámblů pro sever Brna dobrý, tak uvidíme co realita. Dneska se ukázalo, že oper varianty při zimních srážkách nemají smysl. Úhrny 0,0 nic a nakonec poměrně plošně 1-2cm v kraji.
Tady je krajina mezi Chřiby a Bílými Karpaty stále zelená... možná kdyby bylo bílo tak vytáhnu i foťák. Loni v tento den byla na kopci trošku námraza. Dnes jen lehce pocukrováno. Ale procházka v tomto čerstvém vzduchu velice příjemná a jsem rád, že jsem nemusel místo toho do práce.. vždycky je to tom, že se něčeho musíte vzdát zase pro něco jiného..
výhledy stále do zimy.. k tomu občasné sněžení, docela prima zima..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.