JUGOCV
jseš u hor a hlavně tvůj okres zahrnuje hory, můj ne a proto nic nemám. No teď je 1,5°C přibližně, sláva že ne 3.
Diskuse o počasí Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let
Aidamkoo
Sem to ve druhé polovině noci přišlo, nejdřív to byl takový občasný slabý až mírný déšť se sněhem, ale potom se to změnilo ve sněžení a zesílilo to na celkem slušnou intenzitu, takovou středně silnou, ale bílou tmou bych to nenazval. Nakonec napadl skoro 1 cm sněhu a pod tím bylo náledí, ale teď už to všechno taje. Každopádně asi jsme dopadli o něco hůře než vy na severu města, taky jste toho sněhu asi měli o něco více. Na druhou stranu, maximum této zimy tu máme na 2-3 cm z konce listopadu. Uvidíme, co ten zítřek a nebo ještě dnešek.
kapr84
Tady máš.
Zítra bude hlavně ve východní polovině sníh velmi prachový, velmi nízká vodní hodnota, takže je otázkou zda se modely poperou s tím, že ačkoliv vidí například 1-2mm srážek, tak vodní hodnota to bude zkreslovat (může napadnout trochu více). Koukám první regionální nástřely. Průměry modelu se drží poměrně slušně nad nejslabším OPER. Tak uvidíme jak to bude. V příloze přikládám sněhovou pokrývku zítra večer dle modelu SHD. V nížinách Čech to vypadá na větší stíny.
kapr84
Jo pokud neklapne znovu OPER a opět to podcení jako v noci, tak to prima bude. To samé i ID2, ale ten to zase pak v průběhu včerejška opravil. Dneska rapid update a ID2 rapidně podceňují, ale tím neargumentuji ve vztahu k zítřku. Dočetl se nový ECMWF a 3-5mm/cm zítra odpo nevypadá vůbec zle. Proto počkám na zítřek jak to bude vypadat. Mám svoji teorie, tak uvidíme jestli mi vyjde. Samozřejmě napadne sněhu málo, ale nějaké 2-3cm tady by to dá mohlo. Pod Brnem to bude horší no. Každý výstup regionálu bude jiný, tam už pak pomůže jen radar.
Samozřejmě u tebe ti přeju aby nic nebylo, aby jsi nemusel do práce.
máme tady první prosincový poprašek neuvěřitelný
Teď odpoledne sem chodí jednotlivé sněhové přeháňky, při některých jen tak poletuje sníh a při jiných je to skoro až vánice. Navíc sem tam fouká silný nárazový vítr a to pak sněží téměř vodorovně. Máme nový nesouvislý poprašek a nemusí zůstat u toho, pokud ty přeháňky budou chodit ještě za tmy, kdy už bude pod nulou.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.