je zase tepleji než mělo být a na poslední chvíli se ze zálivky stal teherán. před pár dny teda byla zima větší jak dneska a mrazy se nám v prvních dnech taky vyhnou, úplně obyčejný listopad zatím, sníh si ještě klidně může dát pohov
kapr84 Já jsem zvědavý co bude v tu středu na modelech. Ty dva, tři dny bývají nejkrizovější. Nicméně kdoví jestli něco bude, uvidíme. Já pořád čekám sníh v Brně v sobotu.
Nejdetailnější regionální model (ICON-RUC) se toho nebojí a na dnešní večer očekává i silné - velmi silné sněhové přeháňky, které budou slábnout do vnitrozemí.
Tadeas nejsme v díře jen by na většině Moravy nejspíš pršelo, jak to tak u těchto situací z jihu obvykle bývá, ale hlavní riziko je vždycky tady na jihovýchode a dál na sever je to v pohode
JUGOCV ENS není žádná verze, ale shrnutí všech jeho běhů=ensembles... když to napíšu polopatě. Pak je ještě AIFS, což už by se dalo za verzi považovat.. já teda ten 06 a 18h využívám i neplacený.
Aidamkoo tak ono nedaleko opravdu bude možnost i tvorby ledovky, takže asi ano, ale nějak mi to tam nesedí... v listopadu jsem ledovku asi ještě nezažil. V prosinci již běžně. Uvidíme ještě je stále dost času a modely se začnou postupně snad sjednocovat.. zatím je k tomu daleko. Sobota za týden je otevřená.
kapr84 Jj, je to hodně otevřené. Ostatně nový ICON vidí většinu ČR se sněžením, tak uvidíme co další dny. Jak říkám celou dobu, nic neodepisujte a počkejte do té středy.
Hmm, koukám na TV, mluví tu o 17 listopadu 1989.. a že tehdy lidi například v Hradci Králové neodradila od shromáždění ani teplota -12... no byla teda dobrá kosa tehdy...
kapr84 Tak na ledovku by musel být podchlazený povrch (což v listopadu nebývá) nebo by musela padat z nebe hodně podchlazená silně nestabilní voda (podle zdejší encyklopedie to možné je, aby atmosférická voda s teplotou pod bodem mrazu byla kapalná). Každopádně výhled počasí tak nějak odpovídá druhé půlce listopadu. Žádná hitparáda po všech stránkách. Hlavně to nějak přežít.