Diskuse o počasí První výraznější ochlazení a zimní počasí od 17.11.2025
Letos mi připadá počasí normálnější od léta. No a pokud přijde to ochlazení nějaká vločka do nížin tak listopad v tom bude pokračovat. No uvidíme.I za mého mládí to v listopadu nebylo se sněhem a mrazem v nížinách jen občas.
Vzpomínám na listopad 1985 https://www.in-pocasi.cz/archiv/brno/?&typ=sni...
zimník2
??? Však je listopad.. Ach bože, dřívě nebyl standart, že v listopadu byl v nížinách sníh, na to jste si zvykli tím, že poslední roky je listopad (konec zejména) dost studený, ale pak v zimě je téměř jaro. Mně se tenhle průběh nelíbí, že už je ZIMA nyní, ale naštěstí sleduji společně s Palmou a Aidamkoo dění ve stratosféře a všichni ZDE už víme, že polární vortex slábne a přesouvá se, tudíž je velice a velice pravděpodobné, že prosinec bude dosti zimní.
Na Jizerce takto...
beru zpět, výhledy na příští víkend jsou pozitivnější... tak hned mám lepší náladu. Nechci vám některým kazit radost, ale není na sníh v nížinách ještě skutečně brzy?
k zítřku, věřím předpovědi čhmú, že náledí se vyskytne hlavně od 400 m... už jsem si pro jistotu nastavil budík o hodinu dřív než obvykle... ráno se uvidí... ale sníh fakt ještě nebrat!
kapr84
Je brzy, hlavně tím, že se očekává chladný prosinec (než jsme z posledních let zvyklí), tak bude zimně dosti dlouho, samozřejmě občas sem zavítá "Atlantik" s jihozápadním prouděním, ale bude to vyjimečně, spíše bude převládat chladnější proudění. Dneska v nížinách jsou ještě průměrné teploty (5-7°C), ale zítra celorepublikový průměr v nížinách bude jen kolem kolem +2/3°C, což je zhruba o 3°C chladněji než je průměr TMAX pro toto období. Takové počasí přetrvá nejspíše do konce listopadu, pak se uvidí.
palma
Náledí (nikoli ledovka) se s velkou pravděpodobností v noci a ráno vyskytne na velké části území (hlavně od středních poloh výše), jj.
Tady zatím ani vločka.
Nicméně je tu aktuálně už jen +1,5°C, (predikce +3°C) takže případné večerní a noční přeháňky by byly sněhové jisto jistě..
Uvidíme..
Zítřejší ráno zřejmě bude už připomínat blížící se zimu..
JUGOCV
všichni ostatní smazali. Tradičně nic nebude.
Zdravím ve spolek, tož už aj u nás už toklesá, během chvilky sa na Lysé Hoře zrobilo bílo. podle kamer aj Pustevny už sněží .
Aladina ukazuje že by mělo něco padať smíšené v podvečer aspoň ;) no zatím to vypadá že je cca o 1 stupeň chladněji než co mělo byť tak by nějaké ty vločky padať mohli.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.