Jo, taky jsem pro teplo. Kolem 30 to mám rád (a to tady jistě bude víc). Ovoce se snaží. Jen ty srážky letos jsou totálně neschopný. Skáčeme po milimetrch, které ten skoro věčný vítr vždy brzy vyfouká. Škoda mluvit.. Tak snad budou v tom dalším týdnu (o kterém zde tedy není řeč) taky trochu zalívací bouřky - TADY :-)
Diskuse o počasí V novém týdnu kromě pondělí opět stabilní počasí s minimem srážek
Tady už se teplota dostává na letních 25 °C a pocitově už najíždí i tropická hodnota. Už od dnešních brzkých ranních hodin se drží ve vzduchu teplý vzduch.
Vytváří se kupovité mraky a rozfoukal se také silnější vítr (v nárazech).
Ve výhledu do konce června máme zatím jen necelých 10 mm, ale furt se to mění a občas tam skočí i 0 mm na do konce června. Čekají nás také nejspíš už silnější vedra, tak by ta vláha byla opět potřeba..
Včera +25,3 s větřiskem a dnes ráno +7, tak já čekal aspoň +5 jak tady bývá poslední dobou zvykem
No výhled in nemá žádné stabilní teplo, dnes-sobota chladnější, pak dva dny teplejší, pak zas dva dny chladnější? a zas hrb a zas dolu, trop jeden a letní dny čtyři. Srážky samozřejmě o ničem.
Hurá zítra slunovrat a poďme s velkým úsměvem na krátící se dny
jo ten výhled tady ráno nejchladnější, pak tam šoupne tři tropy a převážně letní dny, jediná jistota je málo srážek
Tak 20.6. a v červnu 10 letních dní, dobré skóre, jen ty minima pod +10 taky v deseti dnech 10.6 bylo nejmíň +3,8°C
První trop budem mít tady z nižších poloh poslední v republice, neže bych po nich toužil, v pondělí možná ještě nepadne, je tam +28, ikdyž...
jack
Jo, rýsuje se tam pro JM kraj obecně řečeno "oteplení". Akorát letos mám takový dojem, že realita je nakonec chladnější než výhledy. V Brně byl zatím reálně jeden slušný tropický den 15. června, ačkoliv ani ten vlastně nebyl dosažen plošně (v Tuřanech na letišti pár desetin do 30,0°C chybělo). Tak jsem zvědav, jak to dopadne.
ludvicek
Všeobecně, si letos ty tropy, dávají na čas, ve východní části republiky. Nejvyšší teplota zatím letos naměřená na Moravě, je 31,0°C v Dyjákovicích, a to již 3.5. Navíc to bylo velmi krátce a tropická teplota vydržela jen cca 20 minut. Tuřany zatím taky drží letošní maximum z toho 3.5. a to 29,1°C. Holešov, Olomouc, Mošnov, taky stále maximum mezi 28-29°C. A i stanice na jihu JM, stále čekají na první letošní TD, např. Pohořelice, Kobylí.... Jinde to bylo těsně, např Troubsko 30,0°C, nebo Brod n/D 30,1°C. Třeba Karlovy Vary letos zatím maximum 31,8°C, nebo Jihlava 30,5°C. Vím, je začátek sezóny tropů, a rychle se to tam na východě, zřejmě dožene. Ale zajímavost to je, navíc když dnes končí druhá dekáda června. No v září už ty počty za sezónu, budou jinde samozřejmě
Když máme na východě Evropy takovou klemru tak nás to tady líže furt, tož máme celé prázdniny ještě na vedra, září takové jako loni si myslím už s větší pravděpodobností nebude.
No a podle dlouhodobého výhledu čhmu má být přes +30 jen krátkodobě, tak zas takový průser s vodou by to být nemusel, ovšem jak kde, tady zatím v klidu, skoro průměrný květen, v červnu máme už téměř 80 mm a snad ještě v červnu něco spadne. V červenci by mělo podle čhmu častěji pršet, jestli to vyjde kdoví no
P.S. na pondělí aktuální výhled dal max +25, takže SV pojede asi dál v tomto chladnějším módu, to tam bylo i 31.
Dnes aktuálně ve 12:30 +18,7°C a mírný
Tady u nás taky trop ještě zatím nebyl i když jen těsně na den otců 15.6. +29,6°C a celkem zatím 12 dnů letních. Za letošek jsme na 178,5mm,je to míň než za loňské září
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.