Aldy1977
Aspoň nejsem v tom sám, tohle počasí a inverze to je naše společná řeč
Ten neustálý S, SV vítr mně už leze na nervy. To si dá vždycky chvílu pauzu a zas a znova. Půlka června v kelu a zatím bylo k něčemu pár dní, které stály za to i s vyššími ranními minimy. Výhled tam má dva dny teplo pondělí-úterý a zase tohleto, je tož vůbec možné jako? To má být chladnější i první týden v červenci.
Celý den jsem venku a ruky mám úplně studené, bylo ráno ještě +11 a původně jsem vytáh kraťasy, tak do háje s nima zas
Furt čučím do výhledu, teplo z toho stejně nedostanu, přeháním to, chce to pauzu. Sorry
Diskuse o počasí V novém týdnu kromě pondělí opět stabilní počasí s minimem srážek
Leknín
A to se už blíží sv. Anna ...
No ale tady dnes nakonec dobrý, teplota se přiblížila 23 stupňům a i ten vítr si dal pauzu.
No bude záviset kdy se ta TV od S pohne na Jv, jestli se u nás otepli už o víkendu nebo až začátkem týdne
No a Jak se tam přesune, bude nám i tady horko
Dneska 28°C na soukromých věrohodných stanicích i Kopistech. Mělo být 25°C. Ještě zítra bude tepleji a pak se nám na pár dní ochladí.
Peter Sedlák 1
Je to tak. Nejvyšší maximum dnes tady Kopisty u Mostu 28,1°C a Doksany 28,0°C. Prakticky hned po poledni šla teplota nad 25°C, první v Kopistech, za pár minut v Doksanech. A celé odpoledne pak většinou 27-28°C. Soukromé stanice, jak píšeš prakticky stejně, maxima 27,5-28°C (viz okolí Mostu, Loun, nebo Litoměřicka). A včera nejvyšší odpolední teplota v Čechách, taky Kopisty
Kopisty 27°C, polojasno. Dnes budem blízko tropům.
14:40, Tak je aktuálně 29°C, docela to vaří.
V tomto proudění když jinde do tropů moc nechybí tak tady na sv máme aspoň letní den, při letním dnu ve zbytku čr máme sotva +20. Těším se na teplo, snad nebude přechodné jako tento týden, teď nám tu zas na chvíli zateče chladnější luft, ten SV Evropy je nesmrtelně chladnější a podprůměrný na tuto roční dobu, to nám tu na SV bude zatejkat furt s menšíma přestávkama. No snad se to překope, prázdniny na krku a děckám pod +20 s mírným sv větrem nepřeju.
Aktuálně zde přes 28°C, opět překročeny předpovídané teploty. Zítra slabá SF snad dá menší ochlazení. Přikládám květenu v zahradě
Tomino
Už je založeno nové téma za článkem, první NLC tu už byly. Hlavní problém je u nás ale výrazné světelné znečištění od Prahy, vyloučilo to i polární záře
ICON tam navalil na pondělí bouřky a 23 mm v jinak čistém výhledu, teplota max +25. Bude to ještě zajímavé, původně v pondělí nic být nemělo a možná taky nebude, je teprve čtvrtek s tmin +13,5 a to v pondělí vypadalo jaká už tady nebude kosa. Zítra už chladnější ráno klapne a max +19 jeden den, lepší než se čekalo
Tak youtuber Ondráš* už, koukám, zase spamuje..... Já jsem s predikcí docela spokojen, teplo uvítám, neb dozrávají třešně a červený rybíz, plus i angrešt se snaží.. teploty od +25 do +30 +32.. a po dobu deseti dní, jak mi to tam ukazuje, by to dorazili uplně přepychově,, Jo jinak už začíná hurikánová sezóna a to že docela pěkně od podlahy...https://www.novinky.cz/clanek/pocasi-hurikan-erick...
https://www.youtube.com/watch?v=_oWi3tauTzI
už kategorie 4. přes 200km/h a čeká se až 400 mm srážek..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.