PatrikMO To se nestává tak často,tady jsou zatím intenzivnější srážky,než v Litvajzu,u mě teplota stále pár desetin nad 0, ale právě kvůli té větší intenzitě se to drží.
A ze su tak smely, co vy tam na tej jizni morave s tim snehem jako tak delate? Tady na nem stoji horsky turisticky biznis, ale v Brnisku? ..pac tady na neurcitem severu nespadla ani vlocka, jeste ze ta jiz50 uz je za nami..
Tak u nás se pěkně rozsypalo ze zelených odrazů a ochlazuje se rázem k nule. Drží to zatím na střechách a autech. Jde na nás pěkné pásmo, těch pár cm by tu napadnout mohlo.
Tady aktuálně prší ze žlutých odrazů a teplota +0.5,snih z rána už zmizel.Stejne kdyby něco v noci napadlo tak má podle aladina začít ráno pršet a zmizet to.
Peter Sedlák 1 Tak to jsem na tom tentokrát podle očekávání nejhůř,když to zprůměruju zem - auto,tak 3cm,teplota na 0,uvidíme,jestli něco dojde po půlnoci,zítra přes den to může být i s deštěm,myslím,že můj rekord 7cm odolá,třeba padne v březnu
TomasMost Před chvílí jsem se vrátil z venku. Maximum je 3 cm. Nejčastěji 2-3 cm, mokrého, lepivého sněhu. Žádné měření, nemělo vyšší hodnotu. Samozřejmě, když budu měřit na vysoké trávě, která má 3 cm a plus ty cca 3 cm sněhu, tak budu mít logicky skoro 6 cm. Bohužel měření nového sněhu, probíhá jinak. Srážky dnes zatím 2,9 mm. Takže za mně souhlas, 3 cm.
TomasMost MostMost já to měřil na dřevěných větších lavičkách a na funparku na té dřevěné desce a u obou mi vyšlo 5 cm. To že beton, chodník nebo železná plocha ukazuje 2-3 cm neznamená že tak je, protože kvůli plusovým teplotám a teplejší zemi se to tam přes hodinu nedrželo a nebo odtávalo. Travnatá plocha už byla bílá, ale na autech a chodníků se to teprve začalo držet. Takže 5 cm sedí.
Jinak pořád sněží hodně a ještě snad bude i když aladiny pořád posouvají na jih to hlavní, takže do 5 cm by se to stejně dostalo. Zatím to vypadá na situaci srovnatelnou s lednem
Ráno si napadl sníh ale přes den skoro všechen roztál Navíc začalo pršet a teplota je na nule , ráno bude asi ledovka Přes den to roztaje bude teplo až možná večer něco napadne ale pak už nic ... Ani teploty u nás nepůjdou pod nulu přes den v noci jen slabě