Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Mlha a nízká oblačnost v nižších polohách, na horách slunečno

Diskuse o počasí V novém týdnu už přijdou srážky, budou sněhové i dešťové

# 13.02.2025, 09:07

Zde mrznoucí déšť od večera, stále prší, aktuálně -0,4,°C..

102
# 13.02.2025, 09:26

in počasí
Jeste něco spadne..to druhé jádro u Frankfurtu se začíná spojovat a sz by to minout nemělo ❄️

# 13.02.2025, 09:35

V Plzni už se k dešti míchají první vločky.

JUGOCV
Něco zase vlivem oteplení slehne a spíše bude více sněžit jinde.

# 13.02.2025, 09:38

In-počasí
Tady leje jak z konve...jak v létě 🤣 ale kapky se zvětšují, počítám že do hodinky by mohl být sníh 🤷

# 13.02.2025, 09:46

Lerak2
Vy víte,v jakém kontextu jsem psal o Kopistech,že jsou v zimě dny,kdy mám teplotně k nim blíž.Nikdy jsem netvrdil,že je tam počasí (teploty) stejné,jak v celém Mostě.Vy sám je někdy v souvislosti s Mostem uvádíte,napsal jste,že do našeho centra je to odsud pouze 5km,pak zas jsou ale někde za jezerem u Litvínova,jak se to hodí.Když jsem psal,že velká města mají profistanice na svých letištích (KV 150m nad městem),tak jste mi napsal,že naše letiště je na kopci a měření vůči Mostu bude zavádějící.Ale ona je půlka Mostu taky na kopci,Liščí vrch je ještě vyšší.Když napíšu,že tady málo svítí :slunce:,tak mi zas napíšete,že v Holešově a Kuchařovicích je ho ještě méně (opak pravdou),než v Kopistech,pak zas někomu napíšu,že v tom dubnu u nás něco málo taky spadlo,ale Lerak2 mi hned utře,že to byl minutový poprašek a ranního měření se nedožil a pak sem dá (včera) foto z Vodňan,kde je toho sněhu ještě méně a jen přechodně,aby někomu dokázal,že mu i přes jeho pesimismus sníh napadl.Jako Vaše příspěvky ohledně stanic,všeobecně statistik,průměrů a přehledů jsou fajn,ale někdy jste až zbytečně jedovatej.Jinak u mě do těch 7cm bude (třetí sedmička),ale je nad 0 a sníh začíná pomalu tát.Ty dohady okolo měření jsou asi zbytečné,myslím,že běžní uživatelé na fóru tu sněhovou pokrývku měří podobným stylem v celé ČR,jasně,každý si spíš přidá,než ubere,to je nejspíš tím nadšením :) ještě dodám foto po konečném sněžení,to jsem vážně nečekal :) rovných 10cm jsem naměřil jen na ušlapané zemi ve stínu

Dnes 16hod plast.nádoba
Dnes 16hod bet.sloupek
# 13.02.2025, 09:51

Tak u mě už padá déšť se sněhem 👍

196
# 13.02.2025, 10:17

jirka z Plzně
Tady už sněží ale teplota leze nahoru už je +0.7. Jak se to pásmo vysouvá na sever tak se začíná od jihu pěkně oteplovat.

# 13.02.2025, 10:20

kuba
Jo my jsme na +1 tak snad se začne co nejdříve ochlazovat...

479
# 13.02.2025, 10:24

Zde pořád +0,3 ale teda "prádelna" dohlednost tak 150 metrů od rána se vzduch ani nehnul, napadlo tak 5 - 7cm sněhu.. slehává to, vody je v tom požehnaně, pokud to zmrzne, bude z toho plástev ledu, ta pak jen tak nerozmrzne, taky se nám srovnává, asi díky i tomu, výhled, chlad na delší dobu, dobrý docela...:)

66
# 13.02.2025, 10:37

palma
Prší u vás nebo sněží? U nás od noci už přes 4 mm v dešti. Jestli zbyde nějaký sníh, bude to jen promočená kejda. Teplota leze k +1 a v centru Prahy samozřejmě není po sněhu ani památka...

83
# 13.02.2025, 10:38

palma
Tady 2-3 cm pěkně nacucleho sněhu, teplota +1,3.
Druhý pokus se sněhovou pokrývkou není o nic lepší, jak předchozí. Letošní zima zatím víc než tragická.

# 13.02.2025, 10:42

Usti taky pěkně otepluje, z -1 na +1

149
# 13.02.2025, 10:43

Tak zima se ještě nakonec trochu ukázala v lepším světle i u nás. Na polích je bílo, ale jedná se o pár cm, které pomalu slehávají. Nahoře v kopcích nad Brnem to bude lepší.

Jinak Ecák se zase vrací s oteplením zhruba od toho 20. února. Co dodat, toho 20. února prostě uvidíme, co se stane.:D

ECMWF ensembles
66
# 13.02.2025, 10:51

Jinak CHMI zrušil tu výstrahu na sněžení pro SZ a nechal ji jen v libereckém kraji. Z předpovědí se taky nenápadně vytratila informace, že dnes napadne až 7 cm, která tam ještě ráno byla. Komedie. :D

# 13.02.2025, 11:13

Tak u nás potom v noci a ráno zase spíše sněžilo, a chvílemi opět i celkem intenzivně. Teplota byla kolem nuly, takže se to spíše drželo a už máme kolem 7 cm sněhu (ten je trochu zmrzlý). Vítr už moc nefoukal. Teď už ale byla první taková slabá až mírná dešťová přeháňka a máme 1,1 °C. Na výšce sněhu se to ovšem naštěstí aspoň prozatím prakticky neprojevilo. Tak uvidíme, jak to bude vypadat dál.

# 13.02.2025, 11:19

Tady stále slabě mrzne. Aladin očekává dalších 5cm sněhu, takže přímo ideální. Uvidíme co realita, ale když srovnám modely z úterý, tak nejlépe pro moji oblast kupodivu vyšel model shd a zvlášť jestli v celkovém součtu bude přes 10cm.

# 13.02.2025, 11:23

Ondris
Tu komedii nejlépe ilustrují příspěvky ve zdejší diskuzi, kde se v polovině příspěvků rozebírá, jestli je někde v Mostě 5 nebo 7 cm sněhu. :D Já se letos do diskuzí ohledně “zimy” nezapojil ani jednou, protože už jsem po minulých letech jaksi vycvičený a vím jak to končí 😀 Je to smutný, ale už mě to vlastně vůbec nezajímá a přeji si jen teplejší počasí a delší dny. Ještě smutnější to je však na těch horách (Šumava, KH), kde je většinu zimy v polohách kolem 1000m 10 až 20cm. To bývalo ještě pár let zpátky o 600 m níže…

196
# 13.02.2025, 11:35

Než se stihne ochladit tak to pásmo dávno přejde takže nic nečekám už. Teplota leze pořád nahoru.

# 13.02.2025, 11:43

vojta-černošice
Za ten Most se omlouvám,prostě hodně kohoutů na jednom smetišti ;-)

# 13.02.2025, 11:50

kuba
Neboj, něco napadne... těch srážek je za hranicemi ještě hodně. Nově mi to dává už od 14:00 čistou 0 a hodně srážek. Od západu už se ochlazuje. Třeba Aš už má pod -1 a to tam měli ještě před chvílí kolem 0.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.