Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Nízká oblačnost a mlhy přetrvávájí, pravé zimní počasí v nedohlednu

Diskuse o počasí V novém týdnu už přijdou srážky, budou sněhové i dešťové

# 13.02.2025, 08:15

MostMost Radši nech. v rozpáleným centru někde u SHD to nemá cenu :D

# 13.02.2025, 08:17

PatrikMO
Tak já tomu už přestávám rozumět. Nejdřív se tady několik týdnů a měsíců zpětně, snaží někteří přesvědčit, že Kopisty jsou to správný pro Most, že to je vlastně v pořádku. A když tedy dnes vylezou ofiko měření výšky sněhu, tak už dopředu se dozvíme, že Kopisty nebrat. Díky za další vtipný ráno :D

339
# 13.02.2025, 08:18

Ondris
Také jsem spoléhal na tu večerní vlnu, nechápu co se zase pokazilo že jí ze dne najednou všechny modely smázly, asi to půjde mnohem rychleji než se čekalo, tohle už je fakt k nas*ání.:D

196
# 13.02.2025, 08:19

Je zajímavé jak to najednou modely celé posunuly k jihu to pásmo, ale mělo by se to celé zvedat a se shora se taky ještě dotváří nějaké srážky ale bude to asi všechno v dešti,teplota lehce stoupá a je +0.6.

# 13.02.2025, 08:20

Já myslel že ve výšce je teplo,tak proto prší tady na západě,ale Šumava nad 1000m.n.m sněží 🤷

# 13.02.2025, 08:21

Lerak2
mě Kopisty nezajímají, co to má společnýho s Mostem? Je to místo v díře vedle chemičky.
Jasně jsem psal, že je aktuálně situace, kdy čím blíže k horám, tím méně sněhu.
V Litvínově je polovina co u nás a to opravdu nepřeháním... Víc k tomu dodat nepotřebuju.
Takže jestli pak vyjde oficiální měření, který je na CHMU nebo podobný vtipný instituci braný jako ofiko tak se tomu vysměju. Pro naší oblast je krásný to, že na každém kilometru může být situace jiná.
Vaše shazování a neustálé přesvědčování o tom, že všechno víte, všechno znáte už mě vážený pane nebaví :) a upřímně ani nezajímá.

24
# 13.02.2025, 08:30

To pásmo co jde od JZ by nás zasáhnout mohlo, ale asi bude chcát z toho. To zas bude náledí tady. Každopádně jako kompenzace by počátkem týdne mohlo být ráno pod -10°C, takže by snad mohli zamrznout vodní plochy na bruslení.

# 13.02.2025, 08:31

PatrikMO
Přesně, je potřeba se vysmát všem, co dělají oficiální měření, ať už je to ČHMÚ nebo podobný vtipný instituce, jako třeba měření meteorologů Ústavu fyziky atmosféry v Kopistech :D Aspoň vím, že si tady můžu dát pauzu od příspěvků, ofiko informace jsou tady k ničemu :cool:

# 13.02.2025, 08:33

kuba
U tebe padá čistý déšť? Koukal jsem že v Kralovicích už sněží a to máš tak 20 km ..

# 13.02.2025, 08:42

Lerak2

Dělej si co chceš, jen nerozumím tomu, že máš potřebu reagovat negativně a s nedůvěrou na příspěvky uživatelů z míst, která nejsou brána jako oficiální měřící stanice když víš prd a jen se odkazuješ na stanice ČHMI apod. Víš prd kolik je třeba na Resslu.
Připadá mi to jako když někdo jede třeba do Kolumbie a druhý mu řekne, že to je blbost, protože v televizi viděl jak to tam vypadá a je to nebezpečné.

88
# 13.02.2025, 08:44

Sníh je velmi mokrý. Ve Slavkovském lese, kde spadlo nejvíce srážek (cca 14 mm) napadlo jen 7 cm (viz např. Královka u Chebu https://www.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/PR/gra.... Krušné hory Klíny hlásí jen 5 cm: https://www.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/PR/gra...

No a potom dle fotek Chomutov a Most vypadá tak na 8 cm https://www.in-pocasi.cz/pocasi-u-vas/seznam.php?m...

Tolik asi k výšce sněhu ;-) Později budou měření z dalších stanic. Tohle jsou zatím první. Jde ale často o maximu. Přes den už na těch nejzasněženějších stanicích (Most atd.) už moc padat nemá a bude to dále slehávat.

# 13.02.2025, 08:57

Včera a v noci na dnešek napadlo od 0 do 5 cm sněhu, v Ústeckém a Karlovarském kraji to bylo dle očekávání až 8 cm. Na Vysočině, jihu Moravy a jihozápadě Čech je hlášena i ledovka a mrznoucí déšť. Během odpoledne se začne opět ochlazovat a na většině území bude sněžit. Večer začne sněžení od západu ale ustávat. Napadne ještě 2 až 8 cm sněhu. Vlivem ochlazení se začne tvořit i náledí. Teploty zítra ráno budou i u -5 °C (hlavně na severozápadě). Buďte tak opatrní na silnicích. V dalších dnech už se srážky nečekají

# 13.02.2025, 08:57

Brno -1°C a v noci očividně padal i déšť, protože opět jsem si se smetím musel dokázat kreace do stardance. No modely trochu srážky posunuly k jihu a i tak to vypadá na radaru. No ještě to tak na 5cm večer vidím. Hlavně se koukám vytvořila inverze, takže i modely to nad tu 0 dneska moc nechtějí.

7796
# 13.02.2025, 09:00

Asi je to už zbytečný, PatrikMO píše že měřím někde u centra, nevím kde bych to tam vzal. Jinak na mých 2 stanicích v Mostě, jsem naměřil ráno stejně, a to 6 cm nového sněhu. Celková výška je stejná. To jen pro doplnění. Uvidíme, co budou mít stanice ČHMÚ a podobné, já jim přeci jen věřím

196
# 13.02.2025, 09:01

jirka z Plzně
Jojo, až teď se do toho občas přimíchá vločka jinak to byl do teď čistý déšť.

196
# 13.02.2025, 09:02

In-počasí
Je šance že napadne sníh i tady na Plzeňsku?

# 13.02.2025, 09:04

Měření ze stanic je tady - pěkných +5 cm má Brno :) a potom severozápad Čech a hory na severu, kde je to +4 cm až +9 cm (Josefův Důl, Rozmezí 9 cm je nejvyšší nová sněhová pokrývka změřená). Celkem v souladu se včerejší předpovědí: https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-5-7664-V_novem_t...

Ještě něco připadne.

Sníh dnes ráno, chmi.cz
# 13.02.2025, 09:05

kuba
Tak by to mohlo do sněhu přejít dříve. Třeba ve Stříbře mělo celé dopoledne pršet a už tam taky sněží 🤷😉

# 13.02.2025, 09:07

In-počasí
K tomu Brnu je opět hezký rozdíl, že čím více je člověk k severu města, tak tím lépe. Tady stále hezkých 6cm, ale Tuřany mají pouhé 2cm. Naštěstí se nad městem vytvořila inverze a mrzne. Večer kdyby připadlo 5cm, tak se dostaneme na 10cm, což bylo v letošní zimě maximum. Nicméně doopravdy nás opět zachraňuje inverze, protože jinak by bylo i tady nad 0°C.

# 13.02.2025, 09:07

jirka z Plzně
Ano, od západu se to zase mění, i na dálnici: https://www.ventusky.com/webcam-864304868 Takže pozor na cestách - tyhle přechody jsou nejhorší. Sněží už i na hřebenech Šumavy, takže ve výšce už ten teplý vzduch mizí.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.