Diskuse o počasí Mrazy jen díky teplotní inverzi, ve výšce stále teplý vzduch a jen málo srážek
super. minimum -5,7, mělo být -3, teď jsou -4 a námraza stromy bílý
Jo hezky rozděleno to je. Brno v centru a širším okolí nikde téměř nic. Slabé sněžení a mrholení a tím to hasne. Jakmile člověk přejede do kr.pole, tak najednou bílo a pokračuje to přes Řečkovice až kamsi k Útěchovu. Naprosto nezvyklá oblast průmyslového sněžení.
Venku -3°C, mlha a sněžení.
Tady stratus až mlha a -1°C. Vše už se obaluje námrazou.
U nás se přes noc nevytvořila ani mlha ani nízká oblačnost. Po probuzení jsem byl docela v šoku. Slunce hned od rána.
Tuhle zimu jsou u nás mlhy a NO nějak častější než v minulých letech.
Tak před touto inverzní situací, která začala v druhé půlce minulého týdne, to vypadalo, že si často nížiny v Čechách, střihnou pěknou řadu ledových dní. A nakonec na hodně stanicích v Polabí, nebo na SZ Čech, zatím z této situace není žádný LD. Dnes už opět na většině stanic, v této oblasti, je okolo nuly, nebo nad nulou. Naopak většina stanic na jižní a střední Moravě, bude mít přes den, již 3 dny po sobě, pod nulou A k tomu samozřejmě, hlavně východní část Vysočiny
Tak takovouhle inverzi si nechám líbit. Venku zhruba 1-2cm sněhu (jsou místa jižně, kde je ho více než u mě), pohodově na -3°C a večer jak se přikrade mlha nás čeká repete. Hezký sněhový úvod týdne.
Jinak dole v Brně atypicky bez sněhu, jen tady na severu města, kde je sněžení z NO velmi zřídka.
Tady tak kolem 8. hodiny přišla úplná vánice průmyslového sněžení, tohle jsem ještě nezažil. Během 5 minut napadl tak 1 cm sněhu a pak už nesněžilo. Už předtím jsme ale měli lehký nesouvislý poprašek a pod tím i ledovku, která je do teď (i ten sníh). V noci tedy evidentně taky trochu sněžilo a chvílemi to muselo být i mrznoucí mrholení. A dneska to vypadá na další ledový den, protože teď máme rovný -1 °C.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.