Diskuse o počasí V příštím týdnu pozvolné oteplování, na horách i výraznější
ICON to s inverzí u nás rozjel, tak snad mu to nedopadne
Dnes je teplota -1,5 a ještě zítra už to bude větší maso...
Středa 7 cm sněhu, tak k těm asi 2 cm co máme by to bylo tak akorát. A tento týden to podle výhledu asi neroztaje
Hlavně má dát pokoj ten píp
jo taky jí sem napálil, tak snad vyjde aby leden neskončil jako horký
Jedna ranní zajímavost. Na V a JV Moravy, stále dost fouká. A tak třeba ranní teploty byly na jihu a JV Moravy okolo nuly. Ale třeba pocitová teplota na stanici ČHMÚ Lednice, byla -7°C. Průměrná rychlost větru, v noci byla 6 m/s. Naopak na SZ, stanice Ústí nad Labem Vaňov, ráno rychlost větru 0 m/s a noční průměrná rychlost byla jen lehce nad 0 m/s, a teplota šla pod nulu až s ranním rozedněním. Tak to jenom taková malá ranní poznámka
Leknín
Souhlas. Vítr umí zlobit hodně, navíc hodně ovlivňuje, jak je vlastně pocitově venku. Tady naštěstí foukalo jen 2 dny, a zase na několik týdnů stačilo A já kdykoliv vyrazím na Moravu, tak tam vždycky fouká. Vrátím se do Čech, a u Prahy už je většinou klid. Ten vítr Moravě vůbec nezávidím. Ale zase to místy přináší vyšší teploty, hlavně v noci. Už jsem na to i psal příspěvek. Třeba Tuřany, byly vyloženě ukázkový
In-počasí
Tak jasné, že to bude o inverzi, a sem na JZ se s NO, mlhami původně moc nepočítalo , spíše sluníčko, teď to ICON změnil.. uvidíme..
Ale i při přechodu fronty ve středu tam byl ještě včera slabý déšť a +4, +5°C, teď tam je Tmax +2°C a spíše ve sněhu..
Přichladilo to sem tak nějak celkově...
Francois
Jo, inverze.. já se vždycky po ránu zaraduju, že je modrá obloha, udeří 9:00 a je z toho inverze jak prase... Někdo tu psal o ochlazení na konci výhledu u ECMWF.. jsem se na to kouknul, a je to opět jeden. dva ujeté běhy hluboce pod průměrem ostatních běhů.. jak jsme se o tom bavili, neupínat se k jednotlivým běhům, .. mě se tu taky trošku ve výhledu ochladilo, díky inverzi tu dneska čekám již 11 ledový den.. aspoň něco..
Tak ani dnes zde bohužel nevyšel ledový den, to slunce má prostě sílu. Zase je ale fajn, že když ten sníh teď trošku nataje a v noci pěkně zmrzne, tak by mohl být trochu odolnější. Bylo by fajn, kdyby vydržel do té inverze od pátku, ale myslím si, že tu středu a čtvrtek asi nepřežije.
U nas to ma byt vsechno ve snehu, tech 5cm by mohlo pripadnout a pak at si je klidne inverze. Je mi to jedno, hlavne, kdyz ten snih vydrzi.
Na horach je snehu dost o lyzovani strach nemam. Pul metru prirodniho a pul metru maj nafoukanyho
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.