Meteoan
Definici vlny veder máte špatně. Bere se to jako max. teploty o minimálně 5°C vyšší než průměr maxim po minimálně 5 dní po sobě. Vzhledem k tomu, že klima je všude jiné, tak všude může jít od jinou hodnotu, někde třeba až nad 35°C, někde nad 40°C a na severu Evropy stačí třeba jen 26°C.
Diskuse o počasí Nový týden nabídne slunečné počasí, od čtvrtka i přeháňky a bouřky
ota
Jo tak +8 bylo ještě tady 4.7. Jinak červenec super, ještě mám zářez jedné tropické noci, taková změna na vesnici v tom převažujícím chládku ve městech brečeli, teď na chvíli přestali a pak to zas začne
Dnes nevím kolik je, jsem mimo, ale obec dává tmin +4,5 včera 5,9. V okolí jsou dnes minima nižší tak o jeden stupeň oproti včerejšku, to bylo těch +8-9, tak dnes kolem 7-8
A ano, výhled se zaktualizoval a vidím pět tropických dnů, žluté sloupečky zmizely. Co na to říct
No u mně doma sotva letní den, ale tak možná zítra trop padne taky...
Výhled pro východ srážky většinou bída, jen ICON se koukám utrhl se 21 mm ze řetězu, ale pak je tam sucho a od úterý samé tropy. No já doufám, že to nevyjde, jenže jak se k tomu blížíme tak pravděpodobnost roste a nastupuje skepse...
Meteoro
Krátere no já venku v práci asi chcípnu ohřívačku příští týden fakt nepotřebuju. Dny se už rychleji zkracují, začnu až uvidím, pak po 12h to balím a bude mně to stačit. To zas bude spotřeba lahváčů
V rychlosti: v červnu 5 tropů, v červenci mám zatím 6. Letní dny duben: 5, květen 6, červen 13, červenec s dneškem odřenýma ušama 15. Takový červenec 84 bych fakt nedal, ráno kosa a do toho furt chcalo, horor
Meteoro
Jasně, japa to ale, pár dní dozadu prý nejvíc do +20..na Ostravsku,.. jeden by řek společně s Jaroslavem Haškem "ten Meteoro je to hotovej nezmar, jako nějakej Boušek z Libně. Vosumnáctkrát za večer ho vyhodili od ,Exnerů’, a vždycky se jim tam vrátil, že tam zapomněl fajfku. Lez jim tam voknem, dveřma, z kuchyně, přes zeď do lokálu, přes sklep do výčepu a byl by se spustil snad komínem, kdyby ho byli hasiči nesundali se střechy. Takovej byl vytrvalej, že by se moh stát ministrem nebo poslancem. Udělali pro něj, co mohli, zabanovali ho zase a zase....“
Hochu, vy zde plýtváte svým talentem, šup do evropské komise...
Aidamko_
29°C je teda za mě horko. I když záleží na okolnostech; slunce, vítr, zataženo.. Asi všeobecně bych řekl, že jiné je 29°C v červnu a jiné na konci srpna nebo začátku září. To druhé je v pohodě, protože už je níž a tolik nehřeje a taky je člověk po létě tak nějak zvyklejší.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.