Počasí v novém týdnu nabídne dvě podoby. První tři dny bude slunečné s letními a postupně tropickými teplotami. Od čtvrtka nás naopak čekají přeháňky a bouřky. Od čtvrtka totiž počasí začne ovlivňovat mělká brázda nižšího tlaku vzduchu, která vystřídá tlakovou výši.... Více >>
TomasMost Tak tak, mění se to pořád, jistě je snad jen to že bude hic a samozřejmě sucho, parádní kombinace. Otázkou je jak moc velké teplo bude, pořád to tam háže mezi 30-38, ta 40 je úlet, to určitě nebude.
Tyhle bouřky tady nebudou stát za řeč, Čechy budou opět lepší, ale už mě zajímají ty kolem začátku druhé dekády srpna, o kterých jsem mluvil někdy 14 dní zpátky, s vlnou veder jsem počítal od jara, takže mám nachystaný mulč, jinak to neuzalejvám, tam to je jasná páka, zvlášť když budu týden pryč.
jack Dnes bylo opravdu poměrně chladné ráno, tady jsme se dokonce v tomto červenci poprvé dostali pod 10°C, i když teda jen o 1 desetinu. Chladnější by mělo být taky zítřejší ráno a poměrně fajn bude asi ještě i noc na středu, pak už i noční teploty zase výrazněji stoupnou.
Tak ono u nás obecní stanice hlásí tmin +5,9 ale reálně bylo tak +8. Stanice je mimo jako předpovědi prý +13 Maximum za červenec tam je přes +34, já a mé blízké okolí měli teda +32, tak to je opravdu kvalita těch stanic. +34 fakt tady letos zatím scifi, ale třeba to ještě letos opravdu reálně padne
Svěží noc dneska, Tmin tady 6,8°C.. Ale mozol už pere a nad hranicí letního dne to dnes půjde úplně hravě.. Zítra a ve středu i tady tropy, na části území i čtvrtek a pak změna, snad něco naprší.. Kvilda Perla měla dneska ve 2m mrazík, to se dalo čekat...
No místy hodně chladné ráno, v obvyklých mrazovkách i pod nulou. Na Šumavě kolem -1°C, Jelení v KH na Karlovarsku nula. A místy i v nižších polohách jen okolo 5°C. Svěží a chladné ráno, i na jižní Moravě, místy teploty lehce pod 10°C. Pro velká města příjemné noční ochlazení
Já ráno dle předpokladu na městě Tmin. +14 a dole pod kopcem +12,5 °C, zítra ještě o trochu chladněji, jako sorry, ale na mě prostě kláda, tak 5°C pod optimem, přes den ale super, uvnitř standardních 23,5°C.
Jo tak stačí se podívat na odchylku od normálu, GFS -5 mělo být v 5h +11 a jestli bylo +6, tak to je pěkné, je to jako ten první týden v červenci. Takže ve finále ten červenec tady tak teplý nebude, počítám tento měsíc zatím 6 tropických dní, max +32 A ten tropický den ve výhledu ve středu není, je tam +28, chladné rána a červenec je pryč, zdá se mi, že nějaká řádná vlna veder je jen modelové strašení, trop je tam až 6.8. tak to si počkám co bude, prej +36
Meteoan Nejsou vlny extrémních veder, ale počet tropických dnů teda rozhodně není minimální. Již nyní je jich na některých místech tolik, co bylo loni třeba za celé léto, i některé předchozí roky a to určitě na spousty stanic a o tropických nocích taky nemá smysl vyjadřovat se. První výstup, co ty horka zmírnil na 3 dny
igor127 Slunečno, yor, atd, atd, je zpět.., meteoan, registrace dnes.. Ale už ubírá, už nepíše o ostravském počasí na svetr a kabát a že v tomhle létě už nebude žádný TD, už to bude prý jen o ,, obyčejných,, vedrech...
Janbester Mě to tam každý druhý výstup tady na in tu 40ku hází,ale snad nebude ono už 35°C bohatě stačí,ale zase oproti jiným letům jsou ty tropy pár dnů a pak se se zase ochladí a pořád tak dokola,ale ta voda už tady strašně chybí