Diskuse o počasí Nový týden nabídne slunečné počasí, od čtvrtka i přeháňky a bouřky
Shoda není, blbne jen GFS. ICON s Ecákem ještě neviděli na dnešek 4.8. a GFS už tam valil skoro supertropy. Jak dnes bude víme, pak dlouho to bylo na tu středu 7.8. až do konce výhledu, jak bude zhruba víme, mně to na středu maluje +25. No a nakonec tam bylo sobota 10.8., mám tam +25. Teď je tam pro mně až pondělí 12.8. +34, takže jak k tomu víc dojde Ecák s Iconem tak se to zase posune moje zbožné přání, je to fakt napínavé jak SpongeBobovy gatě
No výhledy GFS nevypadají vůbec pěkně. Ve stínu srážkově i bouřkově rekordního období od konce května do začátku července, se tu prázdninové měsíce začínají podobat těm z let 2015 a 2018. Dostáváme se tu do módu, kdy na suchou zem nerado prší, předtím to bylo, že na už tak dost vlhkou zem nám pršela kvanta vody vesele dál, takže se tu nejspíš kompenzují dva extrémy. Kdyby vyšel GFS, tak to asi bude hodně zlé. Nejde jen o ty velmi vysoké teploty, ale i vysušený vzduch a některé dny i silnější vítr. Šance na bouřky tedy zatím spíše malá, za to pro požáry pastva. Každopádně uvidíme, co tam vykreslí další modely.
Pls ať ten GFS vyjde, už dlouho tu nebyl překonán nějaký absolutní rekord Ale předpokládám, že dalším výstupem tam budou teploty o 10 stupňů menší
Neděle přinesla na většinu území přeháňky, místy i bouřky. Srpen tak na velké většině republiky, začal alespoň trochou zálivky. Co se týče dnešních maximálních teplot, byly vcelku vyrovnané, nejčastěji 22-25°C. Na SZ Čech a v Praze, bylo opět o něco tepleji, místy byly teploty, až okolo 27°C. Naopak na jižní Moravě nedosáhly teploty ani na hodnotu LD
Tohle tema je stare, zalozil jsem nove pro srpnovou vlnu veder. Podle GFS to vypada na kulminaci 12-15.08.2024 dokkonve s moznosti dosazeni absolutnich rekordu Txx a Tnx v CR a take moznost silnych bourek. Nekdy k 20. srpnu to zase vypada na pomerne teplo. Ale to je dost daleko.
Vlna veder v CR v srpnu 2024:
https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-3-7399-Vlna_vede...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.