Diskuse o počasí V novém týdnu nejtepleji v pondělí, pak teploty klesnou
Yurri
No, ode dneška to má stoupat.. já jsem hlavně zvědavej na úterý, ukazuje mi to 15mm deště, a celkově za deset dní 32 mm, a to mám pořád na zahradě docela marast a vedle na poli hnije řepka.. no aspoň pak nebude tolik smradu, až to pokvete, už teď tam má zemědělec sem tam rostlinu..
Konečně slunečný den už jsem na to čekal jak na smilování a snad to vydrží až do večera, ale z výhledů se slunce trochu vytrácí na příští týden, takže březen asi bude druhý měsíc v řadě s podprůměrem slunečního svitu.... škoda. Ale snad tento víkend by mohl ještě něco nabídnout.
Včera byla opravdu zima odpolední pocitovka okolo nuly, když jsem něco vyměřoval na otevřeném poli, nebyla moc příjemná.
Co se týče vody tak tady bahno už celkem pěkně oschlo a klidně bych příští týden nějakou vodu bral. Jsme na začátku vegetační sezóny a voda bude potřeba. Takže za mě nějaké dlouhé suché období v tuhle roční dobu bych nechtěl.
S teplotními výhledy každopádně spokojenost a zatím se nějaké chladné vpády nerýsují, takže užívejme začátek jara a s teplotami okolo 10-15 a již příjemně dlouhými dny.
Tmin -1,5 a teď jdeme při přes +5
Takový chladnější výkyv nestojí ani za řeč, jen tady bylo trochu víc nepříjemné, když v pondělí bylo tmax +16, pak 10, 8 a včera +2,5... teplo jede dál, akorát zahučí zas vítr o víkendu, srážky se z vekendu posunuly tady až na pondělí... příští týden to bude srážkově zajímavé, neco přijde, kde a kolik je nejisté, ale radši bych výhled ještě zcela beze srážek. Tak zas nic no fakt už té vody mám plné zuby
Tady ráno -3, teď polojasno, 6 stupňů. Zítra už to zde na mráz nevidím, bude foukat.
Jinak poslední výraznější srážky zde byly 24.2., v období od 25.2. Do dneška nakapalo 2,2 mm. 14 dní převážně s velikou oblačnosti ale s minimem srážek.
Svrchní vrstva obsycha, startuje vegetace a zvyšuje se vypar. V příštím týdnu by to takových 10 mm už chtělo.
Jenom ať zaprší, ale tam kde se to potřebuje, jak to vidím tak zas nachčí nejvíc tady. Vybarvuje se to "líp a líp" vyleje se to hodně pravděpodobně zas jen na východě. ICON hodně přidal, GFS z měsíčního úhrnu co tam měl zas ubral, ale pod 10 mm to asi nepůjde.
Tmin bylo po půlnoci +1, od té doby to jde nahoru a aktuálně a teplota v 9:00 +7,6, takže jedem po trocha chladném výkyvu ve starých kolejích
Leknín
To mi ani neříkejte, tady stále zataženo, slunce ani nevím kdy bylo naposled, vítr tady vždycky vyjde, mlhavo a +3, srážky samozřejmě zredukovány a budu rád za pár mm za celou druhou dekádu, o ničem.
Zde dnes Tmin 0,0°C, ve 2m.. díky oblačnosti to nešlo níž..
V přízemní vrstvě ovšem -2,5 a solidně namrzlá auta i trávník.
Teď už ale skoro jasno, slunce, jen slabý větřík, 6,2°C.
Je tu před námi krásný, slunečný den a Tmax se zřejmě podívá nad +10°C..
Odpo budeme stoupat k +7+8, ale co je to platný, když bude zesilovat nárazový vítr někam k 60 km/h, game changer by bylo slunce, ale s tím tady nelze moc počítat, pro stromy ale jedině dobře, dá se říci, že žádná extra teplá vlna jako v Čechách nebo na J a V Moravy tady zatím nebyla a když bylo na pár hodin +13+14, tak s větrem, slunce pomálu, já dělám na zahradě do -10, takže
Yurri
No, opravdu Vám tam má trochu foukat...https://www.novinky.cz/clanek/pocasi-cesko-zasahne...
Dle ČHMÚ i nad 65 km/h.. což je pořád jen větřík..
kuba
U nás taky nádherný jaro,12,3°C slunečno a občas trochu větřík,žádný vichr to není.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.