Počasí v novém týdnu žádné výrazné změny nepřinese. Oproti tomu končícímu se častěji ukáže slunce. Ve dnech, kdy jasná obloha setrvá i v noci, se potom mohou objevit ranní mrazy. Zatímco v pondělí k nám bude proudit teplý vzduch od jihovýchodu, v dalších dnech se proudění změní na severovýchodní, které bude chladnější a sušší.... Více >>
Diskuse o počasí V novém týdnu nejtepleji v pondělí, pak teploty klesnou
Jojo modely se teď střídají. Jednou je studený GFS a Ecák do tepla , podruhé zase Ecák do zimy a GFS naopak... no jsem zvědavý jak to doapdne a doufám že vyhraje teplo. Ranní mrazíky budou o tom žádná ale v maximech okolo 0 o to už nikdo nestojí...
Jinak tady začal nový týden jak jinak než mlhou. Minulý týden bylo mlh a nízké oblačnosti opravdu hodně a uz jsem se toho prosím přejedl. Včera byl jediný slunečný den (ale svítit začalo až po obědě) z celého minulého týdne.
U nás včera taky krásný den,dnes to po ránu začalo mrazem -1,5°C a mlhou,na den by mohlo být solidně.
swan1
Taky hezký,tady je už 14,2°C a azůro,zítra už tak hezky nebude ale pátek vypadá dobře.
Jo Ecák byl super chladný včera večer. Dnes ráno je zase teplejší. Zatím to vypadá že na 80% se žádný chladný vpád konat nebude. Ranní mrazíky ovšem určitě nějaké dorazí, tak snad to bude mírné beze škod a trošku to zbrzdí další rozvoj vegetace. Jinak s výhledy jsem celkem spokojený. Docela mám to počasí s teplotami lehce přes 10 a sluncem rád. Dobře se v tom pracuje venku. Tady se konečně okolo 12h protrhala NO a máme
Jako skoro poslední z ČR.
Lehce přes +10 bylo Tmin
Aktuálně je +16
No a ranní mráz je asi pro modely trochu oříšek, každý dává tento týden úplně něco jiného, jeden +3 druhý -4 čtvrtek-pátek.
Příští týden je úplný hokej a mně teď nejvíc těší absence srážek do pátku. Ten víkend už je pod deštěm, ale kdoví co bude, když ještě včera ráno se na zítra dávalo 5 mm a teď čistá nula
je vtipných na dnešek těch 10-15 pro čechy a 16 pro moravu, ale našich podohrských 17,2 nikdo nezmiňuje neskutečný nezvyk vedro, to bude zase léto panebože
Dnes je to jakoby přicházel ten únor tmin bylo +2, ale přes den víc jak +2,5 to nedává, spíš to opět padá dolů. Na zítřejší minimum jsem zvědav a první mráz ve dvou metrech od 14.2. to bylo -2, překonáme to?
Jinak za těch 7 březnových dní nespadla ani kapka jen dva dny, úhrn mám celkem 5 mm to není nic moc, ale to mrholení dovede nasrat
No a v delším výhledu GFS ukazuje poměrně hodně srážek, tak snad to nevyjde, páč vody už tu bylo fakt dost a ještě mně tu všude stojí voda. Pár dní bylo fajn a zas dekl, hodně oblačnosti stále dál, jediný den s mrazem, teplo a slunce bylo super, ale toho slunce už by to chtělo víc a není skladem, možná aspon v sobotu trocha bude
Tady tmin pouze -0,5°C takže naprosto v pohodě a co tak koukám na mapu in-počasí, tak to vypadá že nížiny Čech celkem bez problému a nějaké škody by být nemuseli. No místy těch -3 bylo např. v Doksanech tak nevím zda tam nekvetou meruňky nebo tak něco, ale to je opravdu jedna z mála stanic, kde bylo takto chladno. Takže na žádnou katastrofu to podle teplot nevypadá. Na tu je ale bohužel času stále dost.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.