Zdravím ve spolek, teplota šla rychlo dolů teď je kolem 0, no venku krásné sněží a už to drží je kolem 1cm, no na krátko ale aspoň na chvilku je venku jak sa na únor patří radost pohledet
značka ČHMÚ se rychle ale jistě stává velkým národním vtipem. místo úprav výstrah jen posílají přiblbý mapy jak na severozápadě spadne nejvíc. chech, v kladných teplotách a slabých srážkách těžko. naopak úplně na jihu, kde měla být nula tak to samozřejmě jde. a už X hodin bez reakce. zajímavá dedukce a improvizace, ale ok, levný prachy jsou stále prachy. já jen že to není poprvý, co ČHMÚ vůbec nereaguje na situaci
TheRealStormCZE Na úplném jihu ve srážkovém stínu Šumavy spadlo opravdu nejméně srážek.. Nejvíce srážek mělo spadnout na Šumavě, nikoli na SZ, což sedí.. SZ vystínovaly dost KH.. Výstraha out..
Zde z rozhraní za celý včerejší den a noc do dnešní 6 h nakapalo 5 mm, z toho 1 cm sněhu, který rychle odtává na teplé zemi a při teplotě +0,5 stupně Nyní oblačno, a poletuje pár vloček
palma Kladenská Sibiř Tak užívejte zimy, stavte sněhuláky Spadlo u vás víc než tady.. U mé dostaly banány 8,5mm zatím.při pochodových +5 až +8°C. Šumava toho moc nepouštěla..
Musím říct, že ráno ty 2 cm tady ležely, jenže Tmin bylo +1 a teď je +7,6 a mrholí. Z osmi dnů v únoru nepršelo dva dny a výhled je otřesný, to vypadá na čtvrtý srážkově nadprůměrný měsíc v řadě. Pak může přijít suché jaro a bude to zas v pytli
Teda, teď jsem dorazil z Prahy, po cestě liják jak krá.a, k tomu místy mlha, že bylo vidět tak na 20 metrů, tady to samý, hnus fialovej..po cestě jsme viděli slovy tři nehody, z toho jedna pěkná se stromem.. nic moc teda.. p.s. teď koukám na data, od včera už 24,8mm napršelo..
Vokr Tak naschvál kolik máte doteď za tuhle epizodu mm? Tady přes noc už jen pár desetin mm, v podstatě trochu zakapalo a když se juknu na úhrn srážek za celou republiku, tak včera dostala hlavně Z půlka, nyní hlavně S a samozřejmě V nezůstává pozadu, doufám že to nebude další repete minulých let, no spíš přání, ve skutečnosti počítám se vším.
Vím, nemá to žádný význam, spíše jen symbolický, stejně tam bude do pondělí teplo, ale na Luční boudě kupodivu při teplotě + 2 ještě sněží. Čekal jsem už od noci dešť ve všech polohách.
kuba No, ano řeky reagují skoro okamžitě, není divu, koukněte na Intersucho https://www.intersucho.cz/cz/mapy/ Nasyceno vodou to je v celém měřeném profilu skoro na celém území ČR, do hloubky 1 metr.. i mě už po dešti stojí místy voda na zahradě, což se mi doposud stalo pouze jednou, je to síla..