Tady už převážná většina jsou pěkné vločky.
Sice je to k ničemu, když se to nemá kde držet, ale vypadá to pěkně. Je dokonce o 2°C chladněji oproti předpovědi: 0.9°C. Řeky dostanou asi dost zabrat, když teď je tu pěkný balík srážek a to je teprve ten začátek. Zítra ráno menší pauza a pojedeme znovu až do neděle, než to odfoukne teplý vzduch. Jsem zvědav, kde přesně bude ležet to rozhraní a jestli do toho bude pořád ten silný JZ vítr. Bude to napínavé do poslední chvíle.
Diskuse o počasí Od čvrtka pozor na prudký vítr a na horách vydatné srážky, hrozí škody
Dejvos
Tyjo, nejste ani tak daleko od nás a skoro o 200 metrů níž. U nás 2,5 stupně, čistý déšť Snad to dorazí i k nám
Rozhraní už se posouvá k JZ, to je super. Teplota klesla k 0.2°C, to je dobrý. Padají velké kusance, už se to normálně začíná držet. Se divím, když bylo takové teplo. Buď břečka nebo bláto. Tak třeba se ráno probudím do bíla i tady v Polabí?
PatrikMO
Je to alespoň zajímavější na pozorování, než čistý déšť
Jan1995
Každá kapka se počítá, byť se to spoustě lidí v zimě kvůli nasycené svrchní vrstvě neboli bahnu nelíbí.
Ale deště v zimě svrchní vrstvu rychle nasyti a pak toho spousta odtece.
Problém současných zim není ani tak množství srážek Ale jejích skupenství.
Sníh se hromadí jen od cca 900 m, což je malá plocha ČR. Na konci zimy tak často do 800 m snih nebývá, nebo je ho málo, přijde suché jaro ...
Negan
Jo, z ničeho nic teplota během dvou minut z 2,5 na 0,5 a chumelí Neuvěřitelný.
Lukáš Záruba
Já jsem kousek od tebe, Sázava, spadla teplota ze 4 na 2.6 ale stale dest :/
Edit: 8:06.. do deste padaji vlocky
všude kolem tu řádí bouřky, i do země blesky. dáme možná i centimetr sněhu než se pásmo zas začne nakopávat. vítr se zklidnil
Tak tady chvíli pršelo se sněhem a ted velmi silně sněží a teplota jde dolů nejsilnější vítr byl dnes po poledni to byl náraz u mě na stanici 20,1m/s, na kopci 24,1m/s, ale je divné, že ve Zruči byl na stanici vyšší náraz než u mě, ve většině případů to bývá obráceně, možná zrovna ty nejsilnější poryvy šly mimo mojí stanici
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.