Diskuse o počasí Od čvrtka pozor na prudký vítr a na horách vydatné srážky, hrozí škody
Tak i v Sázavě během pěti minut sešup teploty a chumelenice
Krásně tu sněží a srážky se obnovují. Uvidíme jak dlouho to vydrží.
Tak já vám nevím, ale i v Ústí v 210 m.n.m je už bílo
Info z Ústecka: V Ústí nad Labem (Trmice) déšť se sněhem při +1°C. Sněží čistě od cca 180m.n.m a nad 220m.n.m je vše bílé včetně silnic. U nás ve středohoří silnice druhé, třetí a čtvrté třídy špatně sjízdné, většinou bez chemického ošetření, většinou tu všude mrzne a sněhová břečka na silnici zamrzá. Velmi nebezpečné.
Tak tady je nulová dohlednost, totální vánice úplně všude se to drží, jsem zvědav kolik toho do rána napadne.
V Praze pěkně sype, už je pokrývka i ve 200 m n.m. ale je to mokrý, ovšem ta intenzita je slušná, v porovnání s tím sněžením na přelomu listopadu a prosince je tohle trochu jinde no i větší vločky...
Všiml si někdo těch blesků na Ústecku? WTF poslední dobou jsou pořád nějaký blesky, to už není normální...
Ultimátní supercela
Jo celkem blízko mě. Někde na Teplicku pár výbojů.
Venku už 5cm a silničáři neprojeli ani jednou. Co tam sakra dělají? Silnice první třídy a nikdo nejezdí!
Výboje byly především na Tachovsku..
Souvisí to s rozhraním, linií konvergence (souběh proudění) ..frontou..
Za touhle lajnou se od S začne v noci zase mírně ochlazovat, a to přechodně i na Z, JZ..kam teď pronikl teplý vzduch..Pak se ovšem ta hranice během zítřka opět vysune více k SV..
Vlastně je to dělící čára mezi teplým vzduchem (tady teď 5,3°C) a o něco chladnějším..
Bude zajímavé sledovat jak se ta hranice deště a sněžení bude vyvíjet..
Vzduch je různé namíchaný..
V blízkosti rozhraní se může vystřídat do zítřka sněžení/déšť několikrát dokola
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.