Diskuse o počasí O víkendu přijde pravá zima, na řadě míst napadne sníh
já bych řek, že tady právě padá mrznoucí déšť, nebo se mi to v tom odlesku lampy jen zdá
možná zasněží teď. teplota už klesla víc, měsíc svítí v plné síle a ukazuje halo, které se mi nedaří vyfotit nějaké tipy na nastavení?
To je náledí tvl. Bacha na chodnících a silnicích. Klouže to slušně
Týjo tak z pidi přeháňky prostě začne chumelit decentně
Na Pardubicku klasicky velky hovno, az od Holic se snih drží, takže zhruba od 270m n.m. ale je to hlavně tim, ze je tepla zem v nizinach ,tak to taje rychle.
Na Rychnovsku nad 300m na autech 5cm, jinak, 2-3cm, ale stale slabe snezi a vypada to na dyl.
Venku napadl silnější poprašek, možná 1cm. Sněžilo poměrně hustě, takže teplota poměrně rychle klesla pod 0°C. Nicméně na chodnících se skoro nic nedrží, ale na to je potřeba vyšší intenzity a nižší teploty. Uvidíme co během noci a rána. Jinak aktuálně stále mírně sněží.
Sněží celý večer nyní už se slabou intenzitou a slabounce mrzne, takže ideální stav, určitě ty 3-4 cm jsou a i přes den se to na většině povrchů ve stínu udrželo, v pondělí a úterý už z toho bude každopádně břečka jak jsem vám tuhle říkal, pač budou Tmax okolo +2°C, ale to nevadí, potřebuju zasakovat cokoliv, nějaké hromadění pokrývky teď nepotřebuju a je to spíše konkraproduktivní, ať nakydá pořádně v únoru.
auta teď po pár přeháňkách zaujímají roli vanilkových rohlíčků moc než 2 milimetry toho ale už nebude
U nás večer po sněžení vystoupla teplota na +1 a sníh rychle tál. Ale teď už dobrých 10-20 minut válnice z minimálních odrazů na radaru
Každopádně nejsme ani tak nízko (400m n. m.) a i na trávě leží jen pár milimetrů
To je zase chumelenice, srovnatelný s pásem v pátek večer. Kopce z dohledu a hned poprašek.
Kdyby ten hlavní pás přišel v noci a ne odpoledne tak by i byla pokrývka..
tak na závěr ještě jedna poslední sypačka ta už přinesla sníh trochu i na dlaždice, ale včerejšek nepřekonala. narozdíl ale teď netaje.
To sněžení mělo hezký směr v Německu ale klasika muselo uhnout na SV takže tady sněží slabě z okraje.
Napadl nový poprašek i když toho sněhu je celkově mnohem víc než včera. .
Ondris
No tady na západě Prahy to sype velmi slušně, dnes tu už napadlo 3cm, a netaje to
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.