radek4545 Bohužel, přesně jak jsem nechtěl, závistivě koukám na úhrny vedle v Rakousku nebo i Znojemsku a dál na Moravě, tady prakticky nic, SV taky nezůstal ušetřen a JČechy Novohradky paráda.
Září 3 mm, průměr 80 mm ... Řekl bych že už to zde k srazkovemu průměru Září nedotáhne. Spíš se letošní Září zařadí mezi nejsussi, nejteplejší a nejslunecnejsi Září.
Aldy1977 Jsme na tom ještě hůř za září zatím 1 mm a to jsme narozdíl od východu ani v srpnu nebyli nějak extra zaliti (cca normál) takže sucho tu určitě je. A co se týče teplot tak nový ECMWF drží teplo do konce výhledu. Sice GFS tam vždy nacpe nějaké ochlazení a srážky, ale klasicky si myslím že spíše vyjde Ecák. Tedy opravdu letošní září bude možná rekordně teplé a suché..
Tady už těsně padl letní den - určitě to ještě vyleze nahoru, vzhledem ke značně jasné obloze. V noci zde spadlo 7 mm, což je z mého hlediska tak akorát.
Vzal jsem si kvůli tomu ochlazení dnes ráno do práce mikinu. No, šlápl jsem vedle, čidla na zastávkách MHD v centru Brna ukazujou přes 25°C i ve stínu.
Na stanici v Brně Žabovřeskách padl letní den, ale i jinde v Brně byly teploty kolem +24°C, takže dneska oproti předpokladů o nějaké 2 až 3°C tepleji než bylo předpovídáno. Je taky od poledních hodin slunečno.
Tady je uhrn srazek ze soukromych stanic, kterych je prez 200, ne vsechny meri srazky a z okolo 40 stanic v CR a okoli. Ve velke casti CR nespadlo nic, ale na Morave a ve Slezsku a take na jihu Cevh se objevily i velmi vyznamne srazky, takove mnozstvi naprselo navic v kratke dobre. Mapa srazek je 13.09.2023 00:00-23:30 SELC, zdroj: