no zase tady hezky lije, ale jen trvaláček. most, aspoň severovýchod si snad užívá jednu konvekci za dnešek. ale ta blesková aktivita byla slušná, víc jak za všechny výrazné situace letoška.. (nepočítaje vzdálené od roztroušeného bordelu minulý týden )
Diskuse o počasí V pondělí i tropy, pak se na pár dní zatáhne a ochladí
TheRealStormCZE
Opět to holt brala Bílina a okolí. Tady nakonec 2 minuty sprchlo kolem 22h. A jeden blesk ve vzdálenosti 6km. Ostatní 7-15km, hlavně směr Bílinsko a Litvínovsko. Tak opět gratulace V příloze srovnání srážkoměrů, Most vs. Bílina. V Mostě 0-1 mm, Bílina 5-7 mm
Já o tropy moc nestojím, hlavně mám teď venku moc práce a nevim kde dřív skočit. Ale zase +17 co je na sobotu je fakt málo, hlavně nasr.ané budou děti, to je druhá sobota, minulou bylo +15,5... dnes inpočasí valí taky +17, ale je právěv +22,0 a mírný vítr, to se ještě dá, níž už přelom června/červce fakt nechcu už... ideál pro rodinu 23-27, mně těch 20-25 a ono je to buď pod nebo zas trop, nic mezi tím, chtělo by to delší takové období a ne ty skoky...
Výhled vypadá tak nějak normálně protože-nejistota, tak se střelí nějaký průměr,.. až na úlety GFS, srážky v tu sobotu... no je tam zas bomba číslo, to chcu vidět kolik teda spadne, zrovna v sobotu no
kuba
Kdyby bylo těch sedum,u nás bylo 5,7°C,na léto dost zima.
Bude to zajímavé, zda zvítězí tropy nebo teploty pod 25 stupňů. Zatím to vypadá, že si příští týden užijeme teplého počasí a v druhé polovině týdne by se mohly ukázat nějaké slušné buřiny, ale s tím i to ochlazení. Situace bude velmi nejistá, ale chvíli tropy a potom nějaké příjemnější teploty by mně vyhovovaly. A jak to bude dál nikdo neví, ale GFS tam potom stále cpe tropy, žádné chlady tam nevidím, jenže to už je hodně daleko.
ježiš ona byla dneska tropická noc zamračený last day. s těma bouřkama to dneska podle podmínek silně nevypadá. jediný, co by to mohlo držet naživu by byla fronta, a možná tak helicita nebo střih větru.
TheRealStormCZE
Fronta by měla s sebou nést i nějaké Cape, tak snad ji to udrží. Jenže Krušně Hory nepřežije.
Červen byl v pohodě, denně 21-27, rozumné 4 tropické dny, 3-4 tropické noci, horší to bylo se srážkami, ale aspoň nebyl takový výpar.
Snad to bude pokračovat v létě v podobném duchu a déšť trochu přitlačí, stačilo by 1-2 dny zahradnické deště jednou za čas a bude to ideální
Dnešní ráno, jak už psal Ludvíček, je prostě parádní. Venku +24°C, úplné azuro, takže prostě paráda. Mělo by to vydržet někdy do brzkých odpoledních hodin, takže taky paráda. Letošní červen byl teplotně parádní. Kolik bylo tropických dnů a kolik spadlo srážek shrnu dnes večer v jiném tématu.
Tady z června mám smíšené pocity, do půlky měsíce to teplotně nebylo nic moc, hlavně neuvěřitelná výdrž podprůměrných ranních minim... pak sem byl dva týdny pryč a bác tři tropy, pak hnusná sobota a co je nejhorší tak srážky-jako nějakých 19 mm za celý měcíc, to je opruz největšího kalibru, červen 2003 byl 16mm, takže druhý nejhorší v historii měření. Doufám že červenec to srážkově dožene, vadí mi ta nestabilita, dva dny teplo, dva dny tady kosa, větší rozdíl mezi východem a západem.
Tak snad už konečně zitra něco nakape, tohle se nedá, mladé stromky schnou, zalívat musím furt a mám to daleko, plné zuby tohohle a v práci záhul
Dnes končím brzo, takže "zahrádka" to jistí
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.