swan1 možná jenom teploměr hlásí nějaký úlet, ale pocitově to už není zas taková sláva kvůli dešti a občasnýmu větříku. už se to vypadá že rozpadá tak třeba přijdou konvekce
U nás nějakých 14 mm, což je na povrch dobrý, kdyby spadlo ve středu aspoň těch 40 mm, tak to bude fantazie, nevím co opylovači, minulej celej týden vítr a nyní zima a déšť, něco snad bude. V Mostě sucho určitě je - S2 mírné sucho, což je takhle brzo na pováženou.
Tak paráda, že i na SZ něco sprchlo a snad i v dalších dnech tam budou mít štěstí. Pro mě je hlavní, že nové výstupy modelů na odpo počítají s rychlejším přechodným protrháním oblačnosti. Už mi to slunce chybí.
Oblačnost dle modelu ICON D2 dnes v podvečer. Bílá barva znázorňuje místa s malou oblačností, čím tmavší odstín tím více mraků. Zdroj: meteologix.com
Tady zatím 13,5 mm, ten dešťový balík nás docela hezky zasahuje, je v tom i vnořená slabá konvekce, která se projevuje krátkodobým zesílením deště a přechodně tmavou oblohou. 20 mm by z toho dnes být mohlo, v noci z úterka na středu by docela bodlo repete, modely se ale zatím na přesné lokalizaci srážek neshodují, takže z toho nemusí být vůbec nic.
Dnes by se měla aktualizovat mapka týdenních srážek na stránkách ČHMÚ, tak jsem zvědavý, jak se to projeví. Minulý týden pršelo celkem dost taky na krajním západě/JZ Čech.
Tak nakonec to pasmo bylo dost vydatne,od vcerejska (cca 14:00) do ted naprselo 24mm,cekal jsem tak pulku... Uvidime co zitra jestli spadne znova to same tak ok
Podle in-počasí má pršet každý den ve výhledu, no a modely přidaly na srážkách, co se v neděli dávalo 34 mm do pátku tak ted už máme 26 mm a do pátku tři hlavní hráči 37-40, takže jsme úplně někde jinde, Bystřička sa zdvihne na SPA.2, jako vždy při takých deštích
space Ano, vlivem přetáčení tady ustoupila oblačnost k východu a na západě začalo úřadovat slunce, které má už velikou sílu, navíc ta vlhkost velká v ovzduší, naskakuje to pěkně...