Diskuse o počasí Úvod nového týdne již beze srážek, teploty stále zimní
kuba
Ani centimetr nebude , ať pořádně připadne na horáchChystám se s malou o víkendu na lyžovačku
VHK
Jo no z pondělka na úterý tam mám teď srážek 1,7 mm
a pak víc srážkově to začíná v dešti od středy a na pátek už je tam -3 tmax a tmin -11 in-počasí , GFS tam má +3/-1... jo to nemá vůbec smysl řešit, aktuálně +3,4 in-počasí na dnešek maximum -1 jo a sněhová vrstva se už stala nesouvislou
No a pro zajímavost: GFS i Ecák na 10 dní mně dávají 25 cm sněhu. Že by jim to vyšlo?
Tak tady jsou sice teploty taky v rámci možnosti zimní, ale i přes to bohužel těch 17 cm sněhu zmizelo, protože byla silná mlha s mrholením, i přes docela nízké teploty okolo 0 - 2 C. Jinak, jak už psal uživatel Frantis95 počasí posledních dnů je skutečně ospalé a asi nejhorší jaké může být. Teplota mezi 0 - 2 C, mrholení a zataženo NO. Zde naposledy svítilo Slunce 18. 1. a to 15 minut. A nějaký slunečnější den bylo minulé úterý. I přesto zde leden na sluneční svit bude nadnormální, ale tahle šňůra zcela zamračených dní už je fakt docela dlouhá. Navíc je to škoda, protože při slunečném počasí už by bylo světlo až do 17. hodiny a na západě Čech do půl šesté. Takhle je tma opravdu velmi brzo už někdy okolo 16. hodiny jako v období slunovratu. Už by to chtělo změnu v charakteru k počasí.
VHK
Přesně tak,dokonce se ani netrefuje do proudění vzduchu.
Únor bývá měsícem, kdy dochází ke značnému úbytku NO a výrazně přibývá množství slunečního svitu. Věřím, že už to bude lepší.
Alejandro.Marquéz
Tady teda únor s úbytkem oblačnosti, a to ne jen u nás, po takovém ránu i kolikrát -20°C.
Těch srážek tam je docela dost, tak uvidíme co z toho vyleze, tady asi hodinu slabě poletuje sníh tak si myslím že z toho by uz určitě sněžilo, teplota -1,4
kuba
Tady v Dobranech jen mrholí, jel jsem z práce, a musel jsem škrabat. Uvidíme, píše nám to tu na jihu plzenska od večera slabé sněžení, tak uvidíme, jestli se to tu do rána zbělá. ❄️
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.