Diskuse o počasí V polovině pracovního týdne se opět rozprší
Tady bylo taky +13, venku je to načápané teda dost a dnes nepršelo, zatím no, cosi se blíží... Žádná trága, ale jak nebude do konce září aspoň 15-20 tak už pak dost těžko, při kratších dnech to bude stát čím dál víc za ho..
Zítra už dáme sotva +10 tak do středy, pak 10-15, větší oteplení potom těžko, ikdyž tam občas na konci výhledu něco probleskne..
zítra by se mělo prý v Krušných solidně rozfoukat, 90km/h
Leknín
Sníh bude nad 1000m a tak vysoko tu nikdo z nás nebydlí. Nejvýše je tuším ROFA v 765 m. Na sníh si ještě počkáme, ale mám to na hřebeny do 1200 m z domu jen 5 km tak si tam možná zítra udělám výlet jestli tam něco padá nebo ne ? Nám sice Aladin na zítra maluje déšť se sněhem, ale po zkušenostech z minula vím, že realita bude jen déšť a teplorta tak o 2st výše.
Tak aktuální výškové poměry na pondělní ráno vypadají zajímavě. v 750 m 3 - 4 C, 900 m 2 C a 1500 m -1 C. Při těch včerejších předpokladech jsem sníh s deštěm pod 1000 m.n.m. vylučoval, ale tohle jsou o dost lepší podmínky. Takže pokud přijde silná přeháňka v ranních a dopoledních hodinách na SV území tak klidně by mohlo zasněžit s deštěm i nad 700 m. n. m a čisté sněžení se vyskytnout i na úrovni 1000 m. n. m. Aladin šrafuje nad 500 m. n. m. na severní Moravě, ale to je hodně nízko. To by k nám musela dorazit bouřka, nebo opravdu intenzivní srážky. Ale nějaké 1. projevy zimy, by se v takhle chladném vzduchu skutečně mohly dostat i níže než jsem třeba včera psal. Otázkou je jestli se v dopoledních hodinách vyskytnou natolik intenzivní srážky, aby déšť se sněhem poklesl tak nízko. V případě hodně intenzivní přeháňky by mohly teoreticky padat krupky i ve středních a nižších polohách, tak uvidíme
Ráno srážky zanedbatelné, nyní polojasno a zesilující vítr, nárazy určo kolem 60 km/h, T na +9, prostě listopad, chtělo by to tak o 10st. víc, ale to si budu muset koukám asi počkat, září je zabitý, ty mrazíky mě točí, jen to ne, začal jsem topnou sezónu.
U nás listopad jak vyšitý. Včera maxima do +8, dnes max +6 st., mlhavo s trvalým deštěm, chvílemi do toho padají ledové krupky. Září jako by chtělo dohnat srážkový deficit předchozích měsíců a už jsme přes 100 mm z toho 60 mm za poslednich 5 dní. No alespoň člověk může bez výčitek lenošit doma u kamen
Zima zima zima. Ráno 8°C a teď 13°C, ráno chodili přeháňky a pak zdechali u toho hodně duh. Ale teď se situace mění, vzniká větší prostor bezoblačna a přeháňky ignorují hory takže čekám zábavu. Možná nějaká bouřka co blesk uhodí do větrníku bude. Se uvidí
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.