Diskuse o počasí V polovině pracovního týdne se opět rozprší
Dnes klasické přeháňkové počasí klidné. Nějaký vítr, chladno, neustálé vyhýbání až na konec večer nás něco zasáhlo tak nějaké mm padly. A samozřejmě hodně duhy. Frnda to vše může poslat sem, když nechce.
Zítra pozítří to samý.
Peter Sedlák 1
Šel jsem na Ressl, sluníčko a 17 stupňů Houby dvě, jedna prašivka, jedna malá bedla Jinak spíš sucho v lese. A počasí. Během hodiny přišla přeháňka. Naštěstí jsem nezmoknul. Úhrn 0,8 mm dneska. Jedna přeháňka ráno 0,3 mm, a teď další 0,5 mm. Jinak to šlo okolo. A hned je zase skoro jasno
Na Pardubicku je taky přelito, totální srážkový ranec.
Tak zatím KH blokátor opětovně úřaduje takže do odpoledne nic nečekám. Na radaru dobře vidět
Ráno 10°C a teď 14°C. To už je půlka října? Takové vpády ať budou někdy v prosinci a lednu.
Docela zajímavé...takovéhle rychlé ochlazení středozemního moře asi značně změní dynamiku proudění vzduchu...https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/stredozemni-m...
palma
Ligurske moře se při těchto situacích poměrně rychle promíchá a ochladí, ostatní části Středomoří jsou ještě teple, i přesto že na severním Jadranu je dnes stejně jako u nás ... I když teda dohledat, kde má to moře, 14 stupňů (nebo obecně pod 20)se mi teda fakt nedaří, nemáte nějaký zdroj?
Aktuálně začíná slabě mrholit a je +9, to je listopad, pole úplně oschlá, tady nepršelo 3 dny přes den vůbec. Jinak byl jsem v Jihlavě kolem poledne při +10 a slabém mrholení se objevily sem tam sněhové vločky, myslel jsem, že špatně vidím, o astronomickém létě jsem to ve střední poloze k krajském městě fakt nečekal.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.