Já doufám, ze to ecáku tentokrát vyjde. Pár dní oblevy, pak vysunutí TV nad Británii a postupně SZ vlhčí proudění. Na návrat zimy do nížin to asi úplně stačit nebude ale od středních poloh by to mohlo vyjít
ludvicek Já mluvím o lednu, pokud bych mluvil o prosinci tak bych nedával odkaz na výhled ECMWF pro leden.
Jinak teď uživejte inverze a krátké oblevy, pak se nam zima vrátí. Zemědělci jsou z letošních přívalů sněhu nadšení, myslivci také.
Dneska poslední radování se z 12cm sněhu, pohádka od zítřka skončí spolu s ledovkou. Petr75 I ten výhled pro nížiny by znamenal v případě maxim rozpětí- 4°C/+1°C. Dokud bude fungovat blokace Uralu, tak ta chladná hmota bude pořád rotovat přes Petrohradskou oblast do Evropy, kde se při střetu s teplou vzduchovou hmotou utvoří TN podobně jako v minulých dnech. Sněhu tedy bude také dost.
Tak u nás cca 15-20cm sněhu , jak kde , tam kam pralo slunce a pod stromy už jen cca 5cm. Teplota letí dolů , ještě je světlo a už je -4,5 stupně. Ještě před hodinou byla 0.
Tak nakonec přece jen slunce na procházku bylo.. Dole ve vsi to dnes odtálo ze stromů a trochu slehlo, ale stále je to pěkně zimní.. Ovšem už malý kousek výš, nad vesnicí v lesích, je to stále jak v Mrazíkovi
Zítřek bude ještě v pohodě obleva jen Z od Prahy ale to úterý nebudu radši ani komentovat 5°C i přes tu deku nízkou no fuj, SV ani nebude mít oblevu tedy sníh jim od Brna na SV asi vydrží v Beskydech úplně s přehledem navíc podle Ecáku jim tam má dalších 20 cm příští víkend spadnout
Tak tady teplota stoupá nahoru, venku zafoukal takový vánek, tak to bude asi už to oteplení...
Negan U Vás toho sněhu bylo asi míň, tady tolik dní se sněhem kolem 5cm na začátku zimy už dlouho nebylo, musel bych se vracet do roku 2012 nebo 2010. A to samozřejmě nemluvím o nížinách na východě, kde počítáno od konce listopadu měli sněhu několikanásobně více.
Aidamko1 Jo tak, to byla seriózní debata o lednu. Já podle toho názvu diskuse ani o lednu nepřemýšlel. No moje chyba, omlouvám se. Každopádně, co jsem napsal je v podstatě pravda.