Zatímco tento týden se nesl ve znamení zimního počasí, v příštím týdnu přijde obleva a proudit k nám bude po celý týden teplý vzduch. Lokálně ovšem vlivem teplotní inverze bude chladněji a příchod oblevy nebude na všech místech stejně rychlý.... Více >>
Třeba v úterý by to vůbec tat nemělo hlásí nám celý den mlhu a 0 stupňů ve vyšších polohách to tady vypadá i na námrazu, zajímavé že ještě včera tam bylo na úterý předpovídáno 3°C a polojasno, třeba i další dny se udrží inverze
V pořádku, teplo až do nevidím...hlavně to podle predikcí vypadá na teplý západ až do minimálně půlky ledna, tak snad se ta zima rychle překulí do jara.
Tutugon Tak při mlze teploty samozřejmě zůstanou nízko, ale pár dnů kolem 4 °C a sníh bude rychle pryč. Obzvláště, když v noci výrazněji nemrzne - to potom během dne tající sníh v noci nezmrzne a druhý den o to rychleji roztaje.
Tutugon To úterý je sice hezký, ale z těch cca 7-8 teplých dnů by to chtělo těch pod inverzní dekou aspoň 5-6.. Nicméně si myslím, že sněhu a tedy chladného vzduchu v nižších polohách je poměrně dost. Podmínky pro vytvoření trvalejší NO pod teplejším prouděním ve vyšších hladinách budou dobré..
u nás to bude od středy ,pak do neděle max 3 nad nulou ,déšť spíš ojedinělý/mrholení ,vítr slabý a od neděle/pondělí to zatím vypadá na ochlazování a rychlé přibývání sněhu i v nížinách ....do toho ochlazení by mohla menší polovina sněhu přežít....Vánoce vypadají hodně mrazivě hlavně po ránu
Nemůže jít pouze o chybný výpočet modelů? Respektive jejich nedokonalost? Modely se shodují, že teplota ve 2m bude stoupat, ale rychlost větru bude velmi slabá. Jak se může dole v údolí oteplit bez větru? Podle mě je to protimluv. Dole je studený vzduch, včetně souvislého sněhu.
Z ansámblové předpovědi modelu ICON-EU pro můj region vyplývá, že vítr bude zanedbatelný, ale přesto se má citelněji oteplit.
Novorolak Závidím. Tady stále zataženo a drobně sněží. Ne, že by mi tohle počasí vadilo, ale chtěl jsem někam výš na Šumavu na běžky a to vaše počasí by pro tento účel bylo vhodnější...
3. víkend se sněhem, už by to i stačilo, na oblevu se vysloveně těším, víkend na zimní radovánky ideální, sníh je při 0 vlhký, ale netaje, břečku při +3 bych ale dlouho nechtěl, jestli má být teplo, ať je i v noci, ať to rychle sleze, zamrzlo dole není, tak se to dobře vsákne, na Vánoce bych rád vyjel konečně s tou sekačkou, ať už hromadím a míchám kompost.